377
| Menelaos Myrillas / SOOC

Η Καϊλή για το αν και πότε θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 16:32
| Menelaos Myrillas / SOOC

Η Καϊλή για το αν και πότε θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 16:32

Στην πολιτική είναι και αυτός ένας τρόπος να ξεκινήσεις τη συζήτηση για την υποψηφιότητά σου. Ανακοινώνοντας ότι δεν θα είσαι υποψήφιος. Αυτό συνέβη με την Εύα Καΐλη, ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, η οποία τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε πρωταγωνίστρια σε μια παραφιλολογία περί διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος από τη Φώφη Γεννηματά, επειδή σε σχετική ερώτηση είχε απαντήσει ότι «αν αλλάξουν οι συνθήκες βλέπουμε».

Η ίδια, τη Δευτέρα, έσπευσε σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» και στον Γιάννη Πρετεντέρη να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους –όχι και πάρα πολλά πάντως. Είπε ότι η φράση της ήταν μια κλισέ πολιτική ατάκα η οποία αναφέρθηκε περισσότερο χαριτολογώντας, για να προκαλέσει το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

«Είπα ότι “αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι τέτοιο στη σκέψη μου, δουλεύω πάρα πολύ για την Ελλάδα σε δύσκολες συνθήκες”, και επειδή είχαμε μια ωραία κουβέντα με τον (δημοσιογράφο) κ. Κουβαρά, του λέω “επειδή θέλω να κρατήσω το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, όπως λένε όλοι οι πολιτικοί, ‘αν αλλάξουν οι συνθήκες βλέπουμε, τι να σας πω, σε δυο-τρία χρόνια, θα συζητήσουμε’ ”».

Ξεκαθάρισε δε ότι το 2021 που (τυπικά) είναι εκλογική χρονιά για το ΚΙΝΑΛ, δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Υπογράμμισε, όμως, ότι αργότερα, σε δυο-τρία χρόνια, τίποτα δεν αποκλείεται και εξαρτάται από τις συνθήκες.

Η κυρία Καϊλή, πάντως, εξέφρασε τις αμφιβολίες της αν το 2021 θα είναι καν εκλογική χρονιά για το Κίνημα Αλλαγής, οπότε η Φώφη Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή της, τέσσερα χρόνια μετά τον θρίαμβό της στις εσωκομματικές εκλογές τού τότε νέου φορέα της Κεντροαριστεράς το 2017.

Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ παρατήρησε ότι «ο χώρος έχει κουραστεί από προσωπικές φιλοδοξίες, πρέπει να ετοιμαστεί όμως μια σύγχρονη ατζέντα. Οπότε, όταν και αν ανοίξουν οι διαδικασίες με άλλο τρόπο, τότε θα τα συζητήσουμε όλα».

«Μια χρονιά ακόμα μέσα στην πανδημία δεν ξέρω πώς και αν θα προχωρήσουν τα πράγματα σε αυτή την κατεύθυνση» προσέθεσε, λέγοντας ότι δεν είναι σαφές καν ότι θα γίνουν εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ το 2021, παραπέμποντας μάλιστα για τυχόν αλλαγή μετά τις εθνικές εκλογές, μετά δηλαδή το 2023.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για τις εσωκομματικές εκλογές του ’21, η κυρία Καϊλή απάντησε: «Δεν το ξέρουμε αν θα είναι (εκλογική χρονιά). Και με την πανδημία δεν ξέρω αν θα προχωρήσει κάτι, επίσης μπορεί και να προχωρήσει μετά τις εκλογές… μετά το ’23»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...