610
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην παρουσία του το πρωί της Παρασκευής στο στούντιο του Mega | MegaTV

Ανδρουλάκης: «Δεν κλείνω το μάτι ούτε στη ΝΔ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2021, 09:40
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην παρουσία του το πρωί της Παρασκευής στο στούντιο του Mega
|MegaTV

Ανδρουλάκης: «Δεν κλείνω το μάτι ούτε στη ΝΔ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ»

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2021, 09:40

Απαντήσεις στις καταγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου περί παρεμβάσεων της ΝΔ στην εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής, διαβεβαιώσεις ότι είτε εκλεγεί είτε όχι θα παραμείνει παλεύοντας για την ενότητα της παράταξης και διευκρινίσεις για το τι πρέπει να γίνει με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, έδωσε μεταξύ άλλων το πρωί της Παρασκευής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι εκ των φαβορί για την προεδρία, έδωσε συνέντευξη στο Mega και σε ένα σημείο ρωτήθηκε αν θα είναι, εφόσον εκλεγεί, «πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ή του ΠΑΣΟΚ».

Στην αρχή απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «είτε εκλεγώ είτε όχι θα είμαι στην παράταξή μου, όπως πάντα» και προσέθεσε πως «πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητά μας και να έχουμε προοπτική. Πρέπει να απευθυνθούμε και στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν άλλα κόμματα τα τελευταία χρόνια, αλλά και στις νεότερες γενιές που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ».

Οταν πιέστηκε να απαντήσει ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Λέγοντας ότι “ήμουν πάντα εδώ”, εννοώ στο ΠΑΣΟΚ».

Για τα σύμβολά του ΠΑΣΟΚ είπε: «Θεωρώ ότι μπορούμε να κρατήσουμε τα σύμβολά μας και το όνομά μας και παράλληλα να κρατήσουμε και τους ανθρώπους που ήρθαν στη δύσκολη αυτή προσπάθεια και να τα αποφασίσουμε στο συνέδριό μας. Αυτά είναι τα εύκολα. Το μεγάλο ζήτημα είναι ποιος θα έχει ένα σύγχρονο πολιτικό πρόγραμμα, σύγχρονο πολιτικό δυναμικό, και ποιος θα ξαναχτίσει με το λαό σχέση εμπιστοσύνης».

Αναφορικά με την καταγγελία του Γιώργου Παπανδρέου ότι στελέχη της ΝΔ παρεμβαίνουν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε με νόημα ότι «για εμένα είναι απαράδεκτο να έρθουν να ψηφίσουν άνθρωποι έχοντας στην τσέπη τους κομματική ταυτότητα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι εισβολή στα εσωκομματικά του κόμματός μας και είναι κατευθυνόμενος».

«Εγώ προσωπικά καλώ όλους τους ανθρώπους που μας έχουν ψηφίσει παραδοσιακά και μας ψήφισαν και το ’19, ή όσους ψήφισαν άλλο κόμμα το ’19, το έχουν μετανιώσει και θέλουν να ξανασυναντηθούμε στη νέα προσπάθεια που κάνουμε. Αυτό σημαίνει ανοιχτή διαδικασία», είπε και προσέθεσε ότι δεν θέλει καμία ψήφο από άτομο με κομματική ταυτότητα άλλης παράταξης.

Στο ερώτημα ποιον θέλει για αντίπαλο στον β’ γύρο, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Οποιον προτιμήσει ο κόσμος της παράταξης».

Σε ερώτημα γιατί να ψηφίσει κάποιος το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι «η σοσιαλδημοκρατία έχει ένα κοινωνικό πρόσωπο που αντιλαμβάνεται ότι οι σημερινές κοινωνικές ανισότητες και οι ελάχιστες ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους, το κάνουν πολύ δύσκολο να ορθοποδήσουν στο μέλλον. Οι ιδέες μας μπορούν να φέρουν ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Το ΠΑΣΟΚ του ’80 και του ’90 έφτιαξε μια χώρα, όπου το κοινωνικό κράτος έδινε ευκαιρίες και στους ανθρώπους που δεν είχαν. Δεν κλείνω το μάτι ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη ΝΔ».

Για το ντιμπέιτ μεταξύ των πέντε υποψηφίων, που θα γίνει την επόμενη Δευτέρα, είπε ότι «δέχτηκα να αλλάξουν οι όροι του ντιμπέιτ για να γίνει. Επειδή έχω αγωνία να μας ακούσουν, δέχτηκα να αλλάξουν οι όροι, που άλλαξαν κακώς κατά την άποψή μου».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πανδημία, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Εκλιπαρώ τους Έλληνες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, η χώρα μας ζει τραγικές στιγμές. Όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν πολλά κρούσματα, αλλά δεν έχουν τους θανάτους που έχουμε στην Ελλάδα. Δεν έχουμε εμβολιαστική κάλυψη.

»Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε άτολμος και οι σωστές αποφάσεις που έχει πάρει ήταν με διαφορά φάσης. Δεν κάναμε τοπικές καμπάνιες, αργήσαμε τα εμβόλια πόρτα πόρτα, το Covid pass καθυστέρησε, η υποχρεωτικότητα σε δημόσιους λειτουργούς δεν έχει γίνει ακόμα. Εδώ που φτάσαμε, πρέπει να προχωρήσει η υποχρεωτικότητα και η τηλεργασία».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν για την πανδημία δημοσκοπική πολιτική για ένα πολύ σοβαρό θέμα, χωρίς συνεννόηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...