762
O Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ | AlphaTV

Ο Παπανδρέου καταγγέλλει ότι στελέχη της ΝΔ τηλεφωνούν υπέρ υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2021, 09:01
O Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ
|AlphaTV

Ο Παπανδρέου καταγγέλλει ότι στελέχη της ΝΔ τηλεφωνούν υπέρ υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2021, 09:01

Οσοι περίμεναν ότι η προεκλογική εκστρατεία για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής θα απέφευγε τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, τα υποννοούμενα και τους υπαινιγμούς κατά αντιπάλων, μάλλον πρέπει να διαψεύστηκαν βλέποντας τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στον Alpha και στον Ανώνη Σρόιτερ το βράδυ της Πέμπτης.

Πιάνοντας το νήμα από εκεί όπου το είχε αφήσει δύο μέρες νωρίτερα, όταν είχε καταγγείλει ότι τον πολεμούν «εξωθεσμικά κέντρα» και «παράγοντες της Δεξιάς», ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην Πρωθυπουργός υποστήριξε δημοσίως ότι στελέχη της ΝΔ παρεμβαίνουν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής.

Ονόματα δεν είπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά είπε ότι αυτό που λέει «είναι δεδομένο».

«Ξέρω ότι στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα για συγκεκριμένους υποψηφίους. Δεν θα πω ονόματα, αλλά είναι δεδομένο. Προφανώς κάτι φοβούνται στη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ ξαναμπαίνει στο προσκήνιο της πολιτικής, αλλά τα αντισώματα της παράταξης είναι δυνατά και όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να παίξουν ρόλο αυτές οι παρεμβάσεις», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος εξάλλου επανέλαβε τα περί εξωθεσμικών κέντρων.

«Υπάρχει ο μόνιμος στόχος, ο Γιώργος Παπανδρέου, που δεν ελέγχουν», εξήγησε μιλώντας σε τρίτο ενικό, για να συνεχίσει λέγοντας πως «κάποιοι θέλουν ένα ΚΙΝΑΛ μικρό, βολικό και ελεγχόμενο. Γι’αυτό και οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις. Γι’ αυτό και οι επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Θέλω ένα ΚΙΝΑΛ μεγάλο που θα αλλάξει τους συσχετισμούς».

Ο ίδιος σημείωσε πως «από τη στιγμή που αποφάσισα και ανακοίνωσα ότι διεκδικώ την προεδρία του ΚΙΝΑΛ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου και συσπείρωση γύρω από το κόμμα», επικαλούμενος και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν μεγάλη άνοδο του ΚΙΝΑΛ και πτώση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, απαντώντας γιατί δεν συμμετέχει στο ντιμπέιτ που συμφωνήθηκε για τις 29 Νοεμβρίου, είπε ότι με τους όρους που διεξάγεται δεν θα ήταν σωστό και «δεν θα ήθελα να πληγώσω την παράταξη», όπως είπε.

«Θέλω ένα ντιμπέιτ ουσιαστικό όχι ένα ντιμπέιτ εντυπώσεων. Έναν διάλογο ενωτικό που θα βοηθήσει και όχι που θα αποδομήσει την παράταξη. Για την ενωτική πορεία, για την επόμενη μέρα έχω ευθύνη» σημείωσε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο των μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε τίποτα αν και ανέφερε πως δεν έχει «διάθεση» να μιλήσει σχετικά αυτή τη στιγμή. Μάλιστα τόνισε: «Εγώ θα παλέψω να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και μετά θα δούμε βεβαίως».

Ερωτηθείς για το αν θα επιστρέψει το ΚΙΝΑΛ στο όνομα και στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΚΙΔΗΣΟ απάντησε: «Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήμουν για πολλά χρόνια. Είναι μέσα στην καρδιά μου το ΠΑΣΟΚ. Ο ήλιος ο πράσινος συμβολίζει τις αξίες μας. Τα σύμβολα μας ανήκουν, θα τα αξιοποιήσουμε, όμως θέλω να γίνει αυτό με δημοκρατικό τρόπο», παραπέμποντας στο συνέδριο που θα ακολουθήσει, όπου θα εκλεγούν τα υπόλοιπα όργανα.

Μετά τη συνέντευξη στον Alpha, ο κ. Παπανδρέου μίλησε σε μια μεγάλη συγκέντρωση φίλων και οπαδών του στον Πειραιά –παρών ήταν και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης. Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος βάζει υποψηφιότητα για αρχηγός σε ηλικία 69 ετών, υποσχέθηκε  ότι τα επόμενα δέκα χρόνια της παράταξης και του κόμματος, θα είναι λαμπρά.

«Ηρθε η ώρα να ξανακάνουμε την παράταξη μας μεγάλη, ισχυρή, πρωταγωνιστική. Να νικάμε τη συντήρηση, να αγωνιζόμαστε για την πρόοδο, να ζωντανεύουμε το Κίνημα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σημείωσε ότι αυτό που τον πληγώνει στον Πειραιά ως προοδευτικό πολίτη, είναι πως τα τελευταία χρόνια έδωσε σε προηγούμενες εκλογές υψηλά ποσοστά στην Χρυσή Αυγή. «Εκμαυλίστηκαν πολλοί συμπολίτες μας από την φασιστική εκδοχή της κοινωνικότητας. Από το μήνυμα του μίσους. Θρηνήσαμε και έναν νέο συνάνθρωπό μας από αυτή την εκτροπή, τον Παύλο Φύσσα», τόνισε και κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες του Πειραιά να κλείσουν αυτή τη παρένθεση. «Κυρίως για τους νέους ανθρώπους, καθώς νέα παιδιά από λαϊκές γειτονιές, προοδευτικές και δημοκρατικές, απήχθησαν ιδεολογικά από τον μεγάλο εχθρό της δημοκρατίας, από τον φασισμό», πρόσθεσε.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κι αυτό ευθύνη για την κατάσταση που προέκυψε, γιατί «μπερδέψαμε τον λόγο μας και τον ανακατέψαμε με τη συντήρηση».

«Οποτε βολευτήκαμε με τη διαχείριση των κοινών και δεν επενδύσαμε στον κοινωνικό μετασχηματισμό, όποτε γίναμε βολικοί και ξεχάσαμε πως το ΠΑΣΟΚ, πέρα από πανελλήνιο και σοσιαλιστικό, ήταν κυρίως κίνημα, όποτε ξεχάσαμε τα αξιακά θεμέλια της παράταξής μας, μας ξέχασε και ο λαός. Μας ξέχασαν και μας αρνήθηκαν οι παλιοί σύντροφοι και δυστυχώς δεν κατάφεραν να μας ανακαλύψουν αυτά τα νέα παιδιά που παρασύρθηκαν στον φασισμό», είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, και δεσμεύτηκε πώς όλοι μαζί «θα αγωνιστούμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε και θα λιώσουμε το φασισμό. Θα τον ακυρώσουμε και θα τον ξεριζώσουμε από το μυαλό των νέων μας, θα τον ξεγυμνώσουμε στα μάτια των πολιτών, δείχνοντας τα αδιέξοδά του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...