230
Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι η Αλέκα Παπαρήγα | Intimenews

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας και Αττικής του ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 18:08
Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι η Αλέκα Παπαρήγα
|Intimenews

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας και Αττικής του ΚΚΕ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 18:08

Υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Αττικής και στον νομό Βοιωτίας, θα είναι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι επικεφαλής θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος θα βρίσκεται στη 12η τιμητική θέση. Μια από τις υποψηφιότητες που ξεχωρίζει, είναι της Ερης Ρίτσου, της οποίας γονείς είναι ο Γιάννης Ρίτσος και η γιατρός, Γαρυφαλιώ Γεωργιάδου-Ρίτσου.

Επίσης, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού. Υπήρξε πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και πρόεδρος της εταιρίας «Ελληνικά Συστήματα Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων». Υποψήφιοι είναι επίσης τα μέλη του πολιτικού γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάκης Παπαδόπουλος και Λουίζα Ράζου.

Στην Α’ Αθήνας θα είναι υποψήφια η βουλευτής, Λιάνα Κανέλλη, και στον Βόρειο Τομέα ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης εν αποστρατεία, καθώς και ο γιατρός Ντίνος Αποστόλης.

Στον Δυτικό Τομέα υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του πολιτκού γραφείου και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις τελευταίες εκλογές.

Αντίστοιχα, στην Ανατολική Αττική θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο -μεταξύ άλλων- ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του κόμματος, καθώς και η ηθοποιός, Ελένη Γερασιμίδου. Ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του κόμματος, όπως και ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Νοτίου Τομέα Αττικής, μαζί με τους καλλιτέχνες Παύλο Ορκόπουλο και Νικολέτα Βλαβιανού, καθώς και τη δημοσιογράφο Αγλαΐα Κυρίτση.