538
O Παναγιώτης Λαφαζάνης στην τηλεόραση του One Channel. «Ο Βαρουφάκης ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για το 3ο Μνημόνιο» | YouTube/OneChannel

Λαφαζάνης: «Ο Τσίπρας φοβόταν το ειδικό δικαστήριο»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 11:51
O Παναγιώτης Λαφαζάνης στην τηλεόραση του One Channel. «Ο Βαρουφάκης ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για το 3ο Μνημόνιο»
|YouTube/OneChannel

Λαφαζάνης: «Ο Τσίπρας φοβόταν το ειδικό δικαστήριο»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 11:51

Κάποτε ήταν αδέλφια, συμπολεμιστές στη μάχη κατά της τρόικας, των «γερμανοτσολιάδων», του ΔΝΤ, μέλη του τοξικού στρατού του ΣΥΡΙΖΑ και της Πρώτης Φοράς Αριστερά που έκανε επί έξι μήνες τάχα «υπερήφανη» διαπραγμάτευση με τους δανειστές, για να οδηγήσει τελικά τη χώρα στα βράχια και σε ένα τρίτο μνημόνιο. Τώρα είναι εχθροί. Ορκισμένοι. Αυτό φάνηκε από τη συνέντευξη που έδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το βράδυ της Τρίτης στο One Channel.

O πρώην κορυφαίος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πλέον αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον Γιάνη Βαρουφάκη τον οποίο συνέκρινε με τον Αλέξη Τσίπρα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει και τους δύο «μυθομανείς»!

Πιθανότατα είναι η ζήλια του κ. Λαφαζάνη. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η ΛΑΕ του κ. Λαφαζάνη πήρε μόλις 0,56% (31.671 ψήφοι), ποσοστό υποπολαπλάσιο αυτού του ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη που έμεινε οριακά εκτός Ευρωβουλής με 2,99% (169.286 ψήφοι).

Το 2015 ο κ. Λαφαζάνης ήταν εκφραστής του «ανυπότακτου» κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ –σε αντιδιαστολή με τον υποταγμένο κ. Τσίπρα– ενώ τώρα τον ρόλο αυτό διεκδικεί και με αξιώσεις ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος φλερτάρει με την επιστροφή του στη Βουλή – αντιθέτως η ΛΑΕ βρίσκεται στα όρια της διάλυσης και ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης σε πολιτική αποδρομή έχοντας αναλάβει την ευθύνη του αποκαρδιωτικού αποτελέσματος.

Ετσι, εμφανιζόμενος στην εκπομπή «One Talk» του Δημήτρη Μανιάτη, ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε τη θέση του ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι «ιμιτασιόν» του κ. Τσίπρα

«Οταν λέμε Βαρουφάκης, εννοούμε τον ΣΥΡΙΖΑ 2», είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει:

«Ο άλλος Τσίπρας είναι ο Βαρουφάκης, είναι και οι δύο παθολογικά μυθομανείς».

Δεν σταμάτησε εκεί όμως. «Ο Βαρουφάκης έχει μαγικές λύσεις για όλα τα προβλήματα, τα οποία δεν θα ενοχλήσουν ούτε τους μεν, ούτε τους δε και θα απαντήσουν και στο πρόβλημα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» είπε και απέδωσε στον πρώην υπουργό Οικονομικών την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Ο Βαρουφάκης ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για το 3ο Μνημόνιο» σημείωσε. Και εξήγησε:

«Πριν κλείσουμε 15 μέρες από την ανάληψη της κυβέρνησης και πήγε και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επέκταση της δανειακής σύμβασης του 2ου μνημονίου του Σαμαρά, μαζί με τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση και ακολούθησε και η επιστολή στον Βίζερ του Eurogroup. Η επέκταση αυτή της δανειακής σύμβασης περιείχε όλα εκείνα που εμείς καταγγείλαμε σε σχέση με την εξάρτηση της χώρας. Αγγλικό δίκαιο, δικαστήρια του Λουξεμβούργου, άρση της ασυλίας για όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας και βεβαίως σκληρότατους όρους. Αυτό ήταν προπομπή του μνημονίου. Τότε κάναμε αγώνα κατά των μνημονίων, σημαία μας ήταν το 2ο Μνημόνιο του Σαμαρά και ο Βαρουφάκης πήγε και το υπέγραψε».

«Τότε έγινε σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: «Εμείς βγάλαμε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση ως αριστερή πλατφόρμα, συγκαλέσαμε κεντρική επιτροπή. Ο Τσίπρας συγκάλεσε Κεντρική Επιτροπή και πήρε πλειοψηφία με πέντε ψήφους αν και εμείς είχαμε ένα μικρο ποσοστό αλλά συντάχθηκαν και άλλες δυνάμεις μαζί μας».

«Ο Τσίπρας τρομοκρατήθηκε. Εμείς του είπαμε ότι αν πας στη Βουλή αυτή τη συμφωνία και της δώσεις επίσημο χαρακτήρα, εμείς θα την καταψηφίσουμε, η κυβέρνηση θα έπεφτε τότε εκτός αν έβγαιναν τα συνεταιράκια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τον στήριζαν όπως συνέβη τον Αύγουστο. Δεν την πήγε στη Βουλή και αυτό το μάθαμε αρκετά αργότερα. Το φοβόταν το ειδικό δικαστήριο, το φοβόταν και ο Βαρουφάκης».