394
Ο Γιώργος Γραμματικάκης παρακολουθώντας ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη. Τώρα εμφανίζεται να συζητά με τον ΣΥΡΙΖΑ | SOOC

Γραμματικάκης: Από το Ποτάμι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 21:00
Ο Γιώργος Γραμματικάκης παρακολουθώντας ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη. Τώρα εμφανίζεται να συζητά με τον ΣΥΡΙΖΑ
|SOOC

Γραμματικάκης: Από το Ποτάμι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 21:00

Τρεις εβδομάδες. Σκάρτες. Τόσες πέρασαν από την Κυριακή 26 Μαΐου όπου ο Γιώργος Γραμματικάκης ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, μέχρι να βρεθεί το όνομά του να συζητείται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γραμματικάκης ήταν πρώτος σε σταυρούς με το Ποτάμι στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αλλά ως γνωστόν το Ποτάμι απέτυχε να εκλέξει ευρωβουλευτή (πήρε 1,69%) και έπειτα αποφάσισε να μην κατέλθει στις εθνικές εκλογές.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν βέβαια στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη, αλλά το γεγονός ότι το όνομα του 80ετούς καθηγητή και απερχόμενου ευρωβουλευτή του Ποταμιού βγήκε στη δημοσιότητα —αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης και δεν διαψεύστηκε ούτε από την Κουμουνδούρου, ούτε από τον ίδιο— σημαίνει πολλά.

Κατά το ρεπορτάζ μάλιστα, οι συζητήσεις με τον κ. Γραμματικάκη έχουν προχωρήσει τόσο που έγιναν και διάφορα σενάρια. Κάποιοι τον ήθελαν υποψήφιο στο Ηράκλειο, τόπο καταγωγής του, αλλά σε αυτό το ενδεχόμενο θα έπεφτε πάνω στην υποψηφιότητα ενός άλλου νεόκοπου Συριζαίου και προερχόμενου από το Ποτάμι, του Σπύρου Δανέλλη. Ετσι κατέληξαν σε μια θέση στο Επικρατείας για τον διακεκριμένο αστροφυσικό.

Πολλοί εξάλλου, θεωρούν ότι ο κ. Γραμματικάκης ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα προσφέρει αυτό που τα στελέχη της Κουμουνδούρου και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έψαχναν μήνες τώρα και δεν έβρισκαν: μια προσωπικότητα της Κεντροαριστεράς και της διανόησης που θα συμβολίζει την περίφημη προοδευτική συμμαχία, μια πολιτική κατασκευή που δεν κατέστη δυνατό να περάσει στους ψηφοφόρους έως τώρα (άλλωστε απουσίαζε ακόμα και από τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, εδώ).

Ο κ. Γραμματικάκης λοιπόν προσφέρει μια καλή υπηρεσία στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον τελικά είναι στη λίστα του Επικρατείας. Και ως αντάλλαγμα θα είναι στη Βουλή, καθώς κάποιοι τον ανέφεραν ως επικεφαλής του Επικρατείας και άλλοι σε σαφώς εκλόγιμη θέση.

Σε κάθε περίπτωση και μόνο που διαρρέει το όνομά του δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται και πως το Ποτάμι ήταν τελικά περισσότερο κοντά στο «σύστημα Τσίπρα» απ’ όσο ήθελαν να πιστεύουν οι ίδιοι. Αραγε τι θα πράξει ο Μιλτιάδης Κύρκος, ο έτερος απερχόμενος ευρωβουλευτής του Ποταμιού που επίσης ήταν σε συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μια «μεταγραφή» του κ. Γραμματικάκη.

Οι άλλοι πάντως που θα μπουν στις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο πολύ γνωστοί: Η Εφη Αχτσιόγλου που αναλαμβάνει και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο, ο Πάνος Σκουρλέτης, γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, υπουργός Αμυνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...