275
H γειτονιά με τα κόκκινα φωτάκια και τις αποκαλυπτικές τζαμαρίες, στην καρδιά του Αμστερνταμ, είναι μια από τις πιο «καυτές» τουριστικές ατραξιόν της πόλης | Shutterstock

Αμστερνταμ: Η πολιτική ορθότητα στέλνει το σεξ στο… παραπέτασμα

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2022, 13:25
H γειτονιά με τα κόκκινα φωτάκια και τις αποκαλυπτικές τζαμαρίες, στην καρδιά του Αμστερνταμ, είναι μια από τις πιο «καυτές» τουριστικές ατραξιόν της πόλης
|Shutterstock

Αμστερνταμ: Η πολιτική ορθότητα στέλνει το σεξ στο… παραπέτασμα

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2022, 13:25

Τέλος η οφθαλμοπορνεία μπροστά στις προθήκες του Αμστερνταμ με τη γυναικεία σάρκα που προσφέρεται για βραχυχρόνια μίσθωση: στις διάσημες τζαμαρίες των σπιτιών με το κόκκινο φωτάκι θα πέσει κουρτίνα, λέει ο δήμος. Και αυτό διότι δεν θέλουν πια εκεί «ενοχλητικό τουρισμό». Γιατί ενοχλητικό; Επειδή αρκετοί είναι αυτοί που απλώς απολαμβάνουν τον «διάλογο» εκατέρωθεν της τζαμαρίας, πίνουν και μεθοκοπούν καταμεσής στον δρόμο, φωνάζουν κ.λπ.

Ολα αυτά είναι γραφικά πλην θορυβώδη. Κάπως μπανάλ και, κυρίως, πολιτικώς… ανορθόδοξα, όπως παρατηρούν ολλανδικά ΜΜΕ.

Η κουρτίνα δεν θα χαλάσει μόνο τη μόστρα των οίκων ανοχής, αλλά θα αλλάξει και την πελατεία τους. Στο εξής, ο κάθε ενδιαφερόμενος να γίνει πελάτης, πρώτα θα σαρώνει έναν κώδικα στο κινητό τηλέφωνό του και έπειτα θα κλείνει ραντεβού εντός του πορνείου, για να δει ποιο «κομμάτι» σάρκας επιθυμεί. Και όποιος δεν έχει έξυπνο κινητό για να εισέλθει στο μαγαζί, ας πρόσεχε.

Στην πραγματικότητα, η κουρτίνα είναι το πρώτο βήμα για το κλείσιμο της Τρούμπας του Αμστερνταμ ή, έστω, για τη μεταφορά όλου του αμαρτωλού καρτιέ εκτός κέντρου. Αυτό το ψυχανεμίστηκαν οι «εργάτριες του σεξ» και διαμαρτύρονται μέσω του σωματείου τους. Η πρόφαση που έχουν βρει είναι πειστική. Η τζαμαρία, λένε, μας προστατεύει. Δεν μας βλέπουν μόνο οι υποψήφιοι πελάτες, τους βλέπουμε και εμείς. Ετσι, γνωρίζουμε ποιος έχει ύποπτη εμφάνιση, ποιος είναι δυνητικά επικίνδυνος, ποιος είναι μεθυσμένος κ.λπ.

Η δημοτική παράταξη που επέβαλε την κουρτίνα στους οίκους ανοχής πρόσκειται στο Φιλελεύθερο Κόμμα. Για την υπεράσπιση της μεθόδευσής της μίλησε στο ιδίωμα της πολιτικής ορθότητας και υποσχέθηκε απαλλαγή των «εργατριών του σεξ» από την «υποβάθμιση των τουριστών». Δηλώνει ότι είναι αδιανόητη τέτοια κατάσταση «στην εποχή του #MeToo» και ότι οι «εργάτριες του σεξ» δεν πρέπει να παρενοχλούνται στην εργασία τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...