306
Ο Σεθ Μούλτον σε εκδήλωση τον Ιούνιο του 2018 | REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Αλλος ένας υποψήφιος, ο Σεθ Μούλτον, ζητεί το χρίσμα των Δημοκρατικών

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 15:17
Ο Σεθ Μούλτον σε εκδήλωση τον Ιούνιο του 2018
|REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Αλλος ένας υποψήφιος, ο Σεθ Μούλτον, ζητεί το χρίσμα των Δημοκρατικών

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 15:17

Πρέπει να είναι πρωτοφανές το φαινόμενο που ζουν οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ, οι οποίοι μετρούν πλέον 19 υποψηφίους για το χρίσμα του κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ο τελευταίος που μπήκε στον αγώνα είναι ο Σεθ Μούλτον.

Στόχος του 40χρονου βουλευτή από τη Μασαχουσέτη είναι να επικεντρωθεί σε θέματα ασφαλείας και να προσεγγίσει το κοινό των νέων και των βετεράνων – ο Μούλτον εξάλλου έχει πολεμήσει στο Ιράκ. Είναι και αυτό χαρακτηριστικό των προκριματικών εκλογών των Δημοκρατικών: οι υποψήφιοι έχουν την πολυτέλεια να «υιοθετήσουν» μια ομάδα ψηφοφόρων για να την εκπροσωπήσουν.

Ο Μούλτον εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2014 και πλέον είναι στην τρίτη θητεία του. Πέρυσι ήταν ένας από τους βουλευτές που επιχείρησαν –χωρίς επιτυχία– να μπλοκάρουν την διεκδίκηση από την Νάνσι Πελόζι της προεδρία της Βουλής. Κατηγορήθηκε τότε για σεξισμό και για διακρίσεις λόγω ηλικίας, ενώ, παρά την ανταρσία, τελικά την ψήφισε.

Πρόκειται για τον τρίτο υποψήφιο από τη Μασαχουσέτη που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών. Από την Πολιτεία προέρχεται η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, μία από τις πιο δυνατές υποψηφιότητες των Δημοκρατικών, και ο πρώην κυβερνήτης Γουίλιαμ Γουέλντ.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μούλτον εξηγεί: «κατεβαίνω υποψήφιος γιατί θέλω να κερδίσω τον Ντόναλντ Τραμπ και θέλω να κερδίσουμε τον Τραμπ γιατί αγαπάμε αυτή τη χώρα».

Και συνεχίζει: «Ποτέ δεν ήμασταν σε μια χώρα που τα κάνει όλα σωστά, αλλά είμαστε σε μια χώρα όπου – όταν είμαστε στα καλύτερά μας – νομίζει ότι μπορεί να τα κάνει σωστά».

Οπως και άλλοι υποψήφιοι θα  αρχίσει και αυτός τις επισκέψεις στις Πολιτείες που θα ψηφίσουν πρώτες για το χρίσμα στις αρχές του 2020, ενώ οργανώνει σταδιακά και την καμπάνια του.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν. Ισως η αλυσίδα των υποψηφίων να τερματιστεί με ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Δημοκρατικού Κόμματος – ίσως υπάρχει και συνέχεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...