282
Ο Μπάιντεν σε (μη προεκλογική) συγκέντρωση στη Βοστώνη | REUTERS/Brian Snyder

Atlantic: Ο Τζο Μπάιντεν το πήρε απόφαση, θα είναι υποψήφιος πρόεδρος

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 15:37
Ο Μπάιντεν σε (μη προεκλογική) συγκέντρωση στη Βοστώνη
|REUTERS/Brian Snyder

Atlantic: Ο Τζο Μπάιντεν το πήρε απόφαση, θα είναι υποψήφιος πρόεδρος

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 15:37

Επειτα από φημολογία, εικασίες -ίσως και ελπίδες- που διακινούνταν εδώ και δύο χρόνια, ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι ένα βήμα πριν από την ανακοίνωση ότι θα είναι υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς για την προεδρική εκλογή του 2020.

Η ανακοίνωση, όπως γράφει το Atlantic που έχει την αποκλειστική είδηση, θα γίνει την προσεχή Τετάρτη με ένα βίντεο.

Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα το αποφάσιζε. Αυτό όμως ήταν στη σκέψη του από το 1972, όταν ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος γερουσιαστής, ενώ μισό αιώνα αργότερα, δεν αισθάνεται αρκετά ηλικιωμένος ή εκτός τάσεων με το κόμμα του, προσθέτει το Atlantic.

Από τη στιγμή που θα εκφράσει και δημόσια τις προθέσεις του, ο Μπάιντεν θα γίνει αμέσως ο πιο σημαντικός παίκτης σε ένα ήδη πολυπληθές στρατόπεδο – είναι ήδη 18 οι υποψήφιοι – έστω και αν απέχουμε 10 μήνες από τις προκριματικές.

Κάποιοι έχουν προσόντα που τραβούν τους ψηφοφόρους – είναι νεότεροι, γυναίκες, πιο μοντέρνοι, είναι χαρισματικοί.

Το βασικό επιχείρημα του Μπάιντεν θα είναι η ανάγκη να βρεθεί στον Λευκό Οίκο ένα στέρεο και έμπειρο χέρι που θα βοηθήσει την Αμερική να πάρει μια βαθιά ανάσα και ξαναβρεί τον δρόμο της μετά την παρένθεση Τραμπ.

Η ανακοίνωση έρχεται πάντως τη στιγμή που εσωκομματικά τίθεται υπό αμφισβήτηση η δυναμική του Μπέρνι Σάντερς και αρχίζει να προβάλει η λύση Μπάιντεν ως το μόνο αποτελεσματικό αντίβαρο στον νυν πρόεδρο.

Ο ίδιος ο Μπάιντεν πιστεύει πάντως ότι οι αναμετρήσεις θα είναι πιο εύκολες από όσο φαίνονται. Αλλά πάντως δεν θα είναι ανέφελες.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει να αντιμετωπίσει τις καταγγελίες για την περίεργη συμπεριφορά του απέναντι σε νέες γυναίκες (χαϊδεύει τα μαλλιά τους). Ενα δυνητικά σημαντικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχει χρήματα, ελπίζει όμως ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια σε λίγες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...