355
Ανοιξιάτικος ο καιρός τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αλλάζει προς το καλύτερο ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 08:33
Ανοιξιάτικος ο καιρός τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αλλάζει προς το καλύτερο ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2019, 08:33

Λίγο περισσότερο Απρίλιο θα θυμίζει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα έπειτα από αρκετές ημέρες κατά τις οποίες η θερμοκρασία βρισκόταν σε επίπεδα χαμηλότερα για την εποχή.

Η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) προβλέπει πραγματικά ανοιξιάτικες θερμοκρασίες από σήμερα Μ. Δευτέρα, αν και θα μας «επισκεφτεί» και η αφρικανική σκόνη.

Για τις επόμενες ημέρες αναμένονται θερμές αέριες μάζες από την Αφρική προς την Ελλάδα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και στα νότια τμήματα της χώρας τη Μ. Τετάρτη, με περαιτέρω άνοδο στη συνέχεια.

Η κίνηση των θερμών αερίων μαζών θα συνοδεύεται πάντως από τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία θα γίνει αισθητή στα δυτικά από τη Μ. Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, σποραδικές βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά, κυρίως τη Μ. Τρίτη.

Χθες Κυριακή καταγράφηκαν μέγιστες τιμές άνω των 20 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως τα Τρίκαλα, τις Σέρρες, το Αγρίνιο και το Λουτράκι.

Για σήμερα Μ. Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στα βόρεια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 9 έως 20 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 6 έως 22 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως τους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο βορειοδυτικό Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το νοτιοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...