274
Ο ομότιμος καθηγητής Νομικής του ΕΚΠΑ Νίκος Αλιβιζάτος | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αλιβιζάτος προς Χρυσοχοΐδη: Να γίνει άμεσα ΕΔΕ για το Κουκάκι

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 14:46
Ο ομότιμος καθηγητής Νομικής του ΕΚΠΑ Νίκος Αλιβιζάτος
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αλιβιζάτος προς Χρυσοχοΐδη: Να γίνει άμεσα ΕΔΕ για το Κουκάκι

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 14:46

Ο πρόεδρος της επιτροπής για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας, ομότιμος καθηγητής Νομικής Νίκος Αλιβιζάτος, ζήτησε με επιστολή του από τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη να διεξαχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό αστυνομικής βίας στο Κουκάκι.

Ο κ. Αλιβιζάτος καλεί τον υπουργό «να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο» ώστε να σταματήσουν «απαράδεκτες συμπεριφορές», όπως αυτές κατά την εκκένωση κατάληψης.

Προσθέτει ότι δεν θα υποβάλει  την παραίτησή του από την Επιτροπή, διότι πιστεύει στη χρησιμότητά της.

«Επί πλέον, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαι βέβαιος για την άμεση αντίδρασή σας» καταλήγει.

Αναλυτικά η επιστολή του Νίκου Αλιβιζάτου:

«Κύριε υπουργέ,

» Ενα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας περιήλθε σε γνώση μου: για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στο Κουκάκι, σήμερα το πρωί, τα ΜΑΤ εισήλθαν χωρίς εντολή εισαγγελέα σε παρακείμενη κατοικία  και κακοποίησαν άγρια τον πατέρα και τους δυο γιούς του. Και αυτό, με το πρόσχημα ότι δεν επέτρεψαν την χρησιμοποίηση του ιδιωτικού χώρου  τους από τις αστυνομικές δυνάμεις,  χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής.

» Κοινοποιώ την παρούσα στον Συνήγορο του Πολίτη για να επιληφθεί πάραυτα της υπόθεσης, σύμφωνα με τον νόμο. Σας καλώ, εν τούτοις, να διατάξετε άμεσα και τη διεξαγωγή ΕΔΕ.

» Κύριε υπουργέ,  διαπιστώνω με λύπη μου ότι σύσταση της υπό την προεδρία μου Επιτροπής  συμπίπτει  με την αύξηση των περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Η εν λόγω Επιτροπή  δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. Επιβάλλεται  ως εκ τούτου να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε αυτές να σταματήσουν.

» Επί του παρόντος, δεν  υποβάλλω  την παραίτησή μου από την εν λόγω Επιτροπή, διότι πιστεύω στη χρησιμότητά της. Επί πλέον, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, είμαι βέβαιος για την άμεση αντίδρασή σας.

» Με εκτίμηση,

» Καθηγητής Ν.Κ. Αλιβιζάτος»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News