266
Ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αλέξης Πατέλης: «Ο Πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου όπως κι εγώ τη δική του»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2020, 17:28
Ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αλέξης Πατέλης: «Ο Πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου όπως κι εγώ τη δική του»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2020, 17:28

Στη διαφορετικότητα που πρέπει να γίνει πιο ορατή στον ελληνικό δημόσιο βίο καθώς και στην ανοχή των άλλων, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Δίνοντας το προσωπικό του παράδειγμα, αποκαλύπτει στην «Καθημερινή της Κυριακής» και στον Νίκο Ευσταθίου ότι «ο Πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου όπως κι εγώ την δική του».

Κάτι που σε άλλες χώρες δεν χρειάζεται καν περισσότερες διευκρινίσεις, είναι μια κανονικότητα, αλλά στην Ελλάδα δεν έχουμε ακούσει σχεδόν ποτέ.

Ο κ. Πατέλης γίνεται ο δεύτερος αξιωματούχος ελληνικής κυβέρνησης που δηλώνει δημοσίως ομοφυλόφιλος. Είχε προηγηθεί ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης,  γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού.

Κατά τα άλλα, ο κ. Πατέλης παραδέχεται ότι η έλευση της πανδημίας άλλαξε τις προτεραιότητες όλων, αλλά τονίζει ότι η επιτυχία της κυβέρνησης «θα κριθεί στην ικανότητά της να αποδίδει συνεχώς, ακατάπαυστα, και να αλλάξει την Ελλάδα».

Για τους πόρους που αναμένεται να εισρεύσουν στην οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Πατέλης συνιστά «πειθαρχία, σύνεση και προσοχή στην αξιοποίησή τους»

Ο προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού τα τελευταία 27 χρόνια εργαζόταν ως οικονομολόγος και αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη διατριβή του με επιβλέποντα καθηγητή τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάκι.

Διαθέτει, επίσης, μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το ίδιο πανεπιστήμιο και πτυχίο στα οικονομικά και τα μαθηματικά από το Sussex University του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό για θέματα οικονομικής πολιτικής και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News