254
Ο Μπομπ Ντύλαν θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουνίου τον πρώτο του δίσκο έπειτα από οκτώ χρόνια | REUTERS/Rob Galbraith/File Photo/File Photo

Μπομπ Ντίλαν: «Με αρρώστησε το βίντεο με τον Τζορτζ Φλόιντ»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2020, 12:18
Ο Μπομπ Ντύλαν θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουνίου τον πρώτο του δίσκο έπειτα από οκτώ χρόνια
|REUTERS/Rob Galbraith/File Photo/File Photo

Μπομπ Ντίλαν: «Με αρρώστησε το βίντεο με τον Τζορτζ Φλόιντ»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2020, 12:18

Μιλά πολύ σπάνια, αλλά πάντα μιλά ουσιαστικά ο Μπομπ Ντύλαν που εδώ και πάνω από μισό αιώνα δεν έχει πάψει να παρατηρεί όσα συμβαίνουν στη χώρα του και στον κόσμο.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, την πρώτη από το Νόμπελ Λογοτεχνίας του 2016, είπε ότι το βίντεο με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τον έκανε να νιώσει εξαιρετικά άσχημα.

«Αρρώστησα που τον έβλεπα να βασανίζεται έως θανάτου με αυτόν τον τρόπο», τόνισε και συμπλήρωσε: «Αυτό ξεπερνά τη φρίκη. Ας ελπίσουμε ότι θα απονεμηθεί σύντομα δικαιοσύνη για την οικογένεια Φλόιντ και τη χώρα».

Στη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε μέσω τηλεφώνου από το σπίτι του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, ο δημιουργός εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το μέλλον του κόσμου και τις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Η υπερβολική έπαρση μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές κυρώσεις. Ίσως βρισκόμαστε στην παραμονή της ολοκληρωτικής καταστροφής», είπε, αλλά υπογράμμισε ότι δεν σκέφτεται τον θάνατό του.

Αντιθέτως: «Σκέφτομαι τον θάνατο της ανθρώπινης φυλής. Κάθε ανθρώπινο ον, όσο ισχυρό και δυνατό είναι, παραμένει ευάλωτο μπροστά στον θάνατο. Το σκέφτομαι γενικά, όχι προσωπικά».

Στα 79 του χρόνια, ο Ντίλαν, τραγούδια του οποίου όπως το «Hurricane» καταγγέλλουν την αστυνομική βία εναντίον των Αφροαμερικανών, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την επόμενη Παρασκευή το πρώτο του άλμπουμ με πρωτότυπα τραγούδια εδώ και οκτώ χρόνια, το «Rough and Rowdy Days».

Στα τέλη Μαρτίου, ενώ η πανδημία σάρωνε τις ΗΠΑ, ο Μπομπ Ντίλαν κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι εδώ και οκτώ χρόνια, το «Murder Most Foul», μια μπαλάντα 17 λεπτών που είναι αφιερωμένη στη δολοφονία του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...