509
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Alco: Σταθερό προβάδισμα 14 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 22:21
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Alco: Σταθερό προβάδισμα 14 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 22:21

Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 14 ποσοστιαίες μονάδες επί του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση —επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, επιδημιολογική έκρηξη με δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες διασωληνωμένους και παρατεταμένο lockdown— ένας στους δύο ψηφοφόρους είναι ικανοποιημένος από την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά την οργάνωση του προγράμματος εμβολιασμών, ενώ αμετάβλητη παραμένει η άποψη της κοινής γνώμης για τη συνολική διαχείριση της πανδημίας.

Σε όρους εκλογικούς το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο. Η ΝΔ έχει μια φθορά αλλά δεν την καρπούται ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την προηγούμενη μέτρηση της Alco η ΝΔ χάνει 0,7% αλλά την ίδια ώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 0,2%. Ετσι η διαφορά παραμένει στα όρια του 14%.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων ψήφοδελτίων), η ΝΔ συγκεντρώνει το 37,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,3%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ 6,1% (με απώλειες από το 6,6%), το ΚΚΕ 6% (με άνοδο από το 5,5%), η Ελληνική Λύση 4,3% (από 4,6% της προηγούμενης μέτρησης) και το ΜέΡΑ25 2,9%.

Με εξαίρεση δηλαδή το ΚΚΕ, όλη η αντιπολίτευση έχει καταφέρει να καταγράψει απώλειες! Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, τα ποσοστά ήταν 38% για τη ΝΔ, 23,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6,6% για το ΚΙΝΑΛ, 5,5% για το ΚΚΕ, 4,6% για την Ελληνική Λύση και 3% για το ΜέΡΑ25, που τώρα μετρήθηκε εκτός ορίου κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης…

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να ισχυρό προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στις θετικές γνώμες για τη στάση και το έργο του. Το 48% τον κρίνει θετικά έναντι του 30% για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.  Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», Μητσοτάκη «ψηφίζει» το 42%,  Τσίπρα το 22% και… «κανένα» το 31%.

Για την πανδημία, το 51% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση για το πρόγραμμα των εμβολιασμών ενώ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας το ποσοστό πέφτει στο 43%. Πρόκειται για ποσοστό ικανοποίησης που τους τελευταίους μήνες βαίνει αυξανόμενο για τους εμβολιασμούς, ωστόσο είναι σταθερό σε ό,τι αφορά γενικότερα την πανδημία.

Οι γιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώνουν τις θετικές γνώμες του 91% των πολιτών. Ακολουθούν ο Σωτήρης Τσιόδρας (65%), η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων (56%), ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (43%) και ο Νίκος Χαρδαλιάς (42%). Χαμηλότερα είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Κινέζικα και ρωσικά εμβόλια!

Ενδιαφέρον έχει το εύρημα ότι δύο στους τρεις πολίτες (συγκεκριμένα το 67%) θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να αγοράσει εμβόλια από τη Ρωσία και την Κίνα με διμερείς συμφωνίες.

Τέλος, το 47% θεωρεί μεμονωμένα τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς, ενώ ένας στους δύο (50%) διαφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...