442
Ο Αλέξης Τσίπρας με τη Φώφη Γεννηματά. Τα χαμόγελα δεν έκρυψαν την ένταση... | Nikos Libertas / SOOC

Ενταση μεταξύ Τσίπρα και Φώφης για μνημόνια και Καστελόριζο – παρέμβαση Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 14:21
Ο Αλέξης Τσίπρας με τη Φώφη Γεννηματά. Τα χαμόγελα δεν έκρυψαν την ένταση...
|Nikos Libertas / SOOC

Ενταση μεταξύ Τσίπρα και Φώφης για μνημόνια και Καστελόριζο – παρέμβαση Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2017, 14:21

«Καρφιά» αντάλλαξαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο Αλέξης Τσίπρας στη σύντομη συνομιλία που είχαν πριν από τη συνάντησή τους, στο πλαίσιο του κύκλου ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό.

«Γεγονός είναι ότι μας δίνεται χρόνος ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα, ένας χρόνος και μια ανάσα για να αναστοχαστούμε το μέλλον της χώρας, τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καλά, δεν ξέρω πόση ανάσα θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά στον λαιμό μας την έχεις βάλει», απάντησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό, ο κ. Τσίπρας ανταπάντησε: «Εσείς δεν μας βάλατε στο μνημόνιο; Εγώ προσπαθώ να σας βγάλω», εννοώντας την παράταξη της κυρίας Γεννηματά.

«Μας έχεις βάλει σε δύο καινούργια μνημόνια οπότε τώρα δεν έχεις περιθώριο να τα λες αυτά», ήταν η απάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Θα πάρουμε και το Γιώργο μαζί να πάμε στο Καστελόριζο», ανταπάντησε ο Πρωθυπουργός.

«Το μόνο σίγουρο θα σε πάω στη Σύμη για να δεις πώς πραγματικά χτυπάει η καρδιά της ακριτικής Ελλάδας. Αυτό που είναι βέβαιο Αλέξη μου είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες ψεύτικες ελπίδες. Ο ελληνικός λαός αυτό που ζητάει από όλους μας αυτή τη στιγμή είναι ειλικρίνεια, θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, θέλει να ξέρει ποιες είναι οι προοπτικές του και τι πραγματικά μπορεί να γίνει για το τόπο. Λοιπόν δοκιμάστηκαν και τα μεγάλα λόγια και όλα αυτά, και οι υποσχέσεις. Καταλάβανε όλοι πού βρισκόμαστε, από εδώ και πέρα να δούμε τι γίνεται», ήταν απάντηση της κυρίας Γεννηματά.

Στα σχόλια του Πρωθυπουργού απάντησε με ένα επίσης αιχμηρό tweet ο Γιώργος Παπανδρέου που έβαλε στο ίδιο κάδρο ευθυνών για την οικονομία τον κ. Τσίπρα, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά!

Αργότερα το Μαξίμου επιχείρησε να δώσει συνέχεια στην τοποθέτηση του κ. Τσίπρα με μια διαρροή κυβερνητικών κύκλων που μετέδιδαν την «οργή» του κυβερνητικού επιτελείου για τη συμπεριφορά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Η κυρία Γεννήματα έκανε μια μομφή και έλαβε μια απάντηση… Σε μια συζήτηση που ήταν χαλαρή ήθελε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές για να συμπληρώσουν: «Οταν η κυρία Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ από το 2010 μέχρι το 2015 επέβαλαν 65 δισ. ευρώ μέτρα, εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος στο 120% και το πήγαν στο 180% ΑΕΠ και συρρίκνωσαν την ελληνική οικονομία κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες και επιμένουν σήμερα να μιλούν για θηλιά θα έπαιρναν και την απάντηση που τους άρμοζε».

«Πρόκειται για πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες και τις οποίες θέλουμε να παίρνουμε. Είναι σωστό οι πολιτικοί αρχηγοί να συνομιλούν μεταξύ τους και να ενημερώνονται απευθείας από τον πρωθυπουργό. Είναι προφανές ότι ο σημερινός πρωθυπουργός σέβεται τους θεσμούς και τους πολιτικούς αρχηγούς σε αντίθεση με τους προηγούμενους» κατέληγαν συμπερασματικά οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...