380
Διασώστες απομακρύνουν ανθρώπινα μέλη από τον τόπο της τραγωδίας | REUTERS

Αιθιοπία: Εξι μέλη καναδικής οικογένειας ανάμεσα στα θύματα της πτήσης

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 10:21
Διασώστες απομακρύνουν ανθρώπινα μέλη από τον τόπο της τραγωδίας
|REUTERS

Αιθιοπία: Εξι μέλη καναδικής οικογένειας ανάμεσα στα θύματα της πτήσης

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 10:21

Εξι μέλη της ίδιας οικογένειας από τον Καναδά είναι ανάμεσα στα 157 θύματα που σκοτώθηκαν την Κυριακή στο αεροπορικό δυστύχημα της Ethiopian Airlines.

Πρόκειται για τρεις γενιές της οικογένειας Ντίξιτ-Βαΐντια, που ταξίδευε για διακοπές στην Κένυα, όπου είχε γεννηθεί η 37χρονη Κόσα Βαΐντια, μία από τις επιβάτες της μοιραίας πτήσης.

Η Κόσα θα επισκεπτόταν τη γενέτειρά της, έπειτα από πολλά χρόνια, και είχε πάρει μαζί της τον σύζυγό της, Πρέριτ Ντίξιτ, 45 ετών, τις δύο τους κόρες, Ασκα, 14, και Ανούσκα, 13, καθώς και τους γονείς της, Πανάγκες Βαΐντια, 71 ετών και Χανσίνι Βαΐντια, 63 ετών.

Ο μόνος επιζών είναι ο αδελφός της, Μανάντ Βαΐντια, που παρέμεινε στον Καναδά, ο οποίος είπε ότι αυτή θα ήταν η πρώτη επίσκεψη της Κόσα στην Κένυα μετά από δεκαετίες και όλη η οικογένεια ήταν ενθουσιασμένη για το ταξίδι, ιδίως οι δύο έφηβες κόρες της, που ανυπομονούσαν να πάνε σε σαφάρι.

Η οικογένεια διέμενε στο Μπράμπτον, έξω από το Τορόντο. Η Κόσα εργαζόταν ως σύμβουλος στην Καναδική Ομοσπονδία Κωφών. Σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία εξήρε την εκλιπούσα αποκαλώντας την «έναν υπέροχο άνθρωπο, που είχε λαμπρό μέλλον μπροστά της», όπως γράφει η Guardian.

Ο δήμαρχος του Μπράμπτον έδωσε εντολή να κυματίσει μεσίστια η σημαία στο δημαρχείο.

Συνολικά, στο αεροσκάφος επέβαιναν επιβάτες από 30 χώρες.

Υπήρχαν όμως και δύο εξαιρετικά τυχεροί «παραλίγο» επιβάτες, ο Αντώνης Μαυρόπουλος και ο Αχμέντ Καλίντ από το Ντουμπάι, που έχασαν τη μοιραία πτήση την τελευταία στιγμή.

Ο καθηγητής Πάιους Αντεσάμνι, διευθυντής του Ινστιτούτου Αφρικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κάρλτον της Οτάβα του Καναδά, ήταν ανάμεσα στους επιβάτες – CARLETON UNIVERSITY via REUTERS
Ο φοιτητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν των ΗΠΑ,, Τσέντρικ Ασιαβούγκουα, ένας ακόμα από τα 157 θύματα – Bill Petros/Georgetown Law/Handout via REUTERS

 

Συνάδελφοι και συγγενείς των μελών του πληρώματος της μοιραίας πτήσης θρηνούν την απώλειά τους σε αίθουσα του αεροδρομίου της Αντίς Αμπέμπα, όπου τοποθετήθηκαν οι φωτογραφίες τους – Reuters
Ο Αχμέντ Καλίντ (αριστερά) από το Ντουμπάι, που έχασε τη μοιραία πτήση. Τον υποδέχεται ο πατέρας του, στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι – Reuters

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...