164
Καταργούνται πλέον όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Φωτογραφία αρχείου | INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αίρονται όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 22:09
Καταργούνται πλέον όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Φωτογραφία αρχείου
|INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αίρονται όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2024, 22:09

Αίρονται και τα τελευταία μέτρα που παρέμεναν σε ισχύ κατά της εξάπλωσης του πανδημικού κορονοϊού.

Αυτό εισηγήθηκε η Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων η οποία συνεδρίασε στις 25 Απριλίου και αφού αξιολόγησε την  επιδημιολογική κατάσταση της χώρας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατόπιν της εισήγησης αυτής, εφεξής εφόσον προκύπτουν ειδικές συνθήκες που απαιτούν λήψη έκτακτων μέτρων, τις σχετικές αποφάσεις θα λαμβάνουν οι αρμόδιες επιτροπές νοσοκομειακών λοιμώξεων οι οποίες θα εκδίδουν και τους αντίστοιχους κανόνες. Αυτό ισχύει τόσο για τα δημόσιο όσο και για τα ιδιωτικά νοσοκομεία και για τους υπόλοιπους υγειονομικούς σχηματισμούς.

Για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), Θεραπευτήρια Χρονίως Πασχόντων (ΘΧΠ), κλειστές δομές φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία και παραρτήματα Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών, τις αποφάσεις θα λαμβάνει η εκάστοστε διοίκηση σε συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό κάθε Δομής.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...