399
Μαϊκ Μοχ (αριστερα) και Μπραντ Πιτ έρχονται «αντιμέτωποι» σε μια σκηνή που εξόργισε την κόρη του Μπρους Λι, Σάνον | REUTERS

«Αηδιασμένη» από την νέα ταινία του Ταραντίνο η κόρη του Μπρους Λι

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 20:14
Μαϊκ Μοχ (αριστερα) και Μπραντ Πιτ έρχονται «αντιμέτωποι» σε μια σκηνή που εξόργισε την κόρη του Μπρους Λι, Σάνον
|REUTERS

«Αηδιασμένη» από την νέα ταινία του Ταραντίνο η κόρη του Μπρους Λι

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 20:14

Μπορεί η νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο να έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές όμως απ’ ότι φαίνεται, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης δεν μπόρεσε να «κερδίσει» τους πάντες. Συγκεκριμένα η κόρη του θρυλικού Μπρους Λι, Σάνον δήλωσε «αηδιασμένη» από την ταινία και από τον τρόπο που απεικονίζεται ο πατέρας της σε αυτήν.

Στην επίμαχη λοιπόν σκηνή η οποία έκανε έξαλλη την Σάνον Λι, «ο πατέρας» της -τον οποίον υποδύεται ο ηθοποιός Μαϊκ Μοχ- καλείται να κάνει επίδειξη της βαθιάς του γνώσης στις πολεμικές τέχνες.

Οπως αναφέρουν οι λονδρέζικοι Times, η ηθοποιός κατηγόρησε τον Ταραντίνο ότι παρουσιάζει τον πατέρα της ως «αλαζονικό μαλ**α» και ως καρικατούρα «όπως ακριβώς έκανε το λευκό Χόλιγουντ όταν ζούσε».

Η Σάνον Λι σε πρόσφατη συνέντευξή της (YouTube)

«Ηταν πραγματικά δυσάρεστο να ακούω τους ανθρώπους στο σινεμά να γελούν εις βάρος του πατέρα μου», ανέφερε σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα The Wrap, μια αμερικανική ιστοσελίδα ψυχαγωγίας.

«Καταλαβαίνω ότι οι δύο χαρακτήρες είναι αντιήρωες και η σκηνή αυτή είναι μια φαντασίωση οργής για το τι θα είχε συμβεί σε μια χρονική περίοδο που σαφώς είχε πολύ ρατσισμό και αποκλεισμό. Καταλαβαίνω ότι θέλουν να κάνουν τον χαρακτήρα του Μπραντ Πιτ, τον τύπο που θα μπορούσε να νικήσει τον Μπρους Λι. Αλλά δεν έπρεπε να τον μεταχειριστούν με τον τρόπο που έκανε το λευκό Χόλιγουντ όταν ζούσε», είπε κλείνοντας.

Η Σάνον Λι υπερασπίζεται την μνήμη του πατέρα της. Εδώ στην αγκαλιά του πριν από περίπου μισό αιώνα (Facebook)

Η ταινία περιγράφει το τέλος της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ στα της δεκαετίας του 70. Στο επίκεντρο της πλοκής βρίσκεται το άλλοτε αστέρι του σινεμά Ρικ Ντάλτον τον οποίον υποδύεται ο Λεονάρτνο Ντι Κάπριο και ο πιστός του φίλος και κασκαντέρ που ενσαρκώνει ο Μπραντ Πιτ.

Στο έργο περιλαμβάνονται επίσης αρκετοί θρύλοι του Χολιγουντ, όπως ο «βασιλιάς του κουλ» Στιβ ΜακΚουίν (Ντέιμιαν Λουις) και η αδικοχαμένη Σάρον Τέιτ (Μάργκο Ρόμπι).

«Βροχή» αστέρων στην νέα ταινία του Ταραντίνο: Λεονάρτνο Ντι Κάπριο, Μάργκο Ρόμπι και Μπραντ Πιτ στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο (Reuters)

Ο Μάθιου Πόλι, συγγραφέας της βιογραφίας του Μπρους Λι δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός «ήταν αρκετά σίγουρος για τον εαυτό του, σε σημείο αλαζονείας» ο Ταραντίνο «υπερέβαλλε σε μεγάλο βαθμό» γεγονός που καθιστά την αντίδραση της Σάνον «αναμενόμενη και φυσιολογική».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...