553
H Αν Χάθαγουεϊ ανακοινώνει στους διαδικτυακούς φίλους τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για όλες τις γυναίκες | Anne Hathaway/Instagram

Αν Χάθαγουεϊ: ο αγώνας και οι αγωνίες μου για να μείνω έγκυος

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 06:50
H Αν Χάθαγουεϊ ανακοινώνει στους διαδικτυακούς φίλους τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για όλες τις γυναίκες
|Anne Hathaway/Instagram

Αν Χάθαγουεϊ: ο αγώνας και οι αγωνίες μου για να μείνω έγκυος

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2019, 06:50

Μάλλον έπρεπε να δουν την Αν Χάθαγουεϊ να ποζάρει ευτυχισμένη –επιδεικνύοντας την φουσκωμένη κοιλιά της και ανακοινώνοντας, έτσι, μέσω του Instagram, ότι είναι έγκυος για δεύτερη φορά– ώστε να θυμηθούν οι Αμερικανοί, πρωτίστως, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, τον βουβό πόνο όλων εκείνων που επιθυμούν αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά.

Να αναλογιστούν την κούραση (ψυχική και σωματική) από τις συνεχείς προσπάθειες, τις απογοητεύσεις αλλά και τις ελπίδες τους.

Γιατί η οσκαρική αμερικανίδα ηθοποιός –διάσημη από τους ρόλους τους στα «Ο Διάβολος Φοράει Prada», «Οι Αθλιοι», «Interstellar» κ.ά.– αποφάσισε να παραβεί τους όποιους κανόνες του παγκόσμιου star system που διψάει για απρόσκοπτες, λαμπερές εγκυμοσύνες και ευτυχισμένες γέννες. Και σε μια ασυνήθιστη για χολιγουντιανή σταρ κίνηση, δεν δίστασε να αναφερθεί δημοσίως στον αγώνα που έδωσε ώστε να καταφέρει να γίνει μητέρα.

Ενα μήνυμα ξεκάθαρο και ανθρώπινο: αν μια «θεά» του Χόλιγουντ υπέφερε –και τα κατάφερε μόνο ύστερα από απίστευτο κόπο και τρομακτικές αγωνίες– τότε μπορεί και μια κοινή «θνητή». Η μοίρα για μια γυναίκα που θέλει να γίνει μαμά είναι κοινή, είτε είσαι διάσημη είτε άσημη.

«Για όλους εκείνους που διασχίζουν την κόλαση της υπογονιμότητας και της σύλληψης, να ξέρετε πως καμιά από τις εγκυμοσύνες μου δεν κύλησε ομαλά. Σας στέλνω υπερβολική αγάπη», έγραψε στο Instagram.

View this post on Instagram

It’s not for a movie…⁣⁣ #2⁣ ⁣All kidding aside, for everyone going through infertility and conception hell, please know it was not a straight line to either of my pregnancies. Sending you extra love ?

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway) on

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Associated Press, η 36χρονη Χάθαγουεϊ, σύζυγος του σχεδιαστή κοσμημάτων και ηθοποιού Ανταμ Σούλμαν μαζί με τον οποίο απέκτησαν πριν από τρία χρόνια τον Τζόναθαν, δεν αποκάλυψε ποια ακριβώς προβλήματα αντιμετώπισε η ίδια.

Δεν απέκρυψε, ωστόσο, ότι αναγκάστηκε να υπομένει πάρα πολλά, είτε επρόκειτο για ειδικές θεραπείες είτε για αλλεπάλληλους κύκλους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, για να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί και για να συλλάβει, εφέτος, το δεύτερο. Θα μπορούσε να γίνει λόγος για μια κίνηση ανθρωπιάς, για μια δήλωση αλληλεγγύης προς τα εκατομμύρια ζευγάρια σε όλον τον κόσμο που μάχονται με κάθε μέσο ώστε να καταφέρουν να γίνουν γονείς.

Η Αν Χάθαγουεϊ στην πρώτη της εγκυμοσύνη, το 2016 (Anne Hathaway/Facebook)

«Θεωρώ πως έχουμε μια πολύ αόριστη προσέγγιση όσον αφορά την εγκυμοσύνη. Μένεις έγκυος και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτή είναι μια πολύ χαρούμενη στιγμή. Αλλά για πολλές γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν δεν είναι αυτή η πραγματική ιστορία, ή αποτελεί ένα μέρος της ιστορίας. Και τα βήματα που οδηγούν σε αυτό το κομμάτι της ιστορίας είναι πραγματικά επίπονα και πολύ απομονωτικά και γεμάτα από προσωπική αμφισβήτηση. Και εγώ το πέρασα αυτό», εξήγησε η ταλαντούχα ηθοποιός η οποία έγινε ευρέως γνωστή χάρη στη Μέριλ Στριπ και τον «Διάβολο που φοράει Prada», καταλήγοντας, στη συνέχεια, να κερδίσει το Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της, το 2012, στην ταινία «Οι Αθλιοι» που σκηνοθέτησε ο βρετανός Τομ Χούπερ.

Με την Μέριλ Στριπ στην ταινία «Ο Διάβολος Φοράει Prada» (Twentieth Century Fox)

«Δεν κούνησα απλά ένα μαγικό ραβδί και είπα “θέλω να μείνω έγκυος”, και, “ουάου, όλα πήγαν καλά για μένα, θεέ μου, θαυμάστε τώρα την φουσκωμένη μου κοιλιά!” Είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για την προώθηση της νέας τηλεοπτικής σειράς της Amazon «Modern Love» στην οποία πρωταγωνιστεί.

«Γνώριζα πως όταν θα ερχόταν η ώρα να ανακοινώσω ότι είμαι έγκυος, κάποιες θα αισθάνονταν ακόμα πιο απομονωμένες λόγω αυτού του γεγονότος. Και απλά ήθελα να μάθουν πως είμαι μια αδελφή τους»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...