391
Φωτογραφία από τη μεταφορά ηλικιωμένης από το γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα | ΙΝΤΙΜΕnews

Αγιος Παντελεήμονας: 79χρονος ο πρώτος νεκρός από το γηροκομείο

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 11:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 2/10/3030 17:20
Φωτογραφία από τη μεταφορά ηλικιωμένης από το γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αγιος Παντελεήμονας: 79χρονος ο πρώτος νεκρός από το γηροκομείο

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 11:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 2/10/3030 17:20

Ενας 79χρονος είναι το πρώτο θύμα από το γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα, όπου προ ημερών διαπιστώθηκε η μεγάλη διασπορά κορονοϊού.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο τρόφιμος του γηροκομείου νοσηλευόταν εδώ και ημέρες διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό» και το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι κατέληξε.

Σύμφωνα με συγγενή του θανόντος, στις 15 Σεπτεμβρίου είχε κάνει τεστ κορονοϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Λίγες ημέρες αργότερα, όμως, στις 18/9, εμφάνισε συμπτώματα και αμέσως ενημερώθηκε το γηροκομείο.

Στις 21 Σεπτεμβρίου η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega, οι υπεύθυνοι της δομής ζητούσαν από τους συγγενείς των ηλικιωμένων να υπογράψουν πως δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση που κάποιος από τους τροφίμους νοσήσει από ιογενές σύνδρομο, όπως είναι και ο κορωνοϊός, προκειμένου να είναι καλυμμένοι.

Οπως κατήγγειλε συγγενής μίας εκ των φιλοξενούμενων, το χαρτί προς υπογραφή τούς εστάλη αφού η διοίκηση στο γηροκομείο είχε μάθει ότι υπάρχουν κρούσματα.

«Από τις 22/9, ημέρα Τρίτη, που είχαν ήδη τα κρούσματά τους, εγώ με την κόρη μου πήγα πράγματα στην μαμά μου, αυτή όμως άρχισε να μας προϊδεάζει και να μας λέει για το προσωπικό “και τους λέμε να προσέχουν” γιατί προφανώς είχαν τα πρώτα κρούσματα», υποστήριξε.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της γυναίκας, τηνΠαρασκευή την πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου και με δάκρυα στα μάτια, την παρακάλεσε «να πέσουν οι τόνοι».

«Με πήραν από το γηροκομείο τηλέφωνο, γιατί έχουν ενοχληθεί με το χαρτί. Πήρε για να μου ρίξει τους τόνους. Μάλιστα σε κάποια στιγμή φορτίστηκε και έβαλε τα κλάματα λέγοντας: “μην το λέτε ότι υπήρχε δόλος,  να ρίξουμε τους τόνους”. “Τι λέτε, κύριε;”του λέω», περιέγραψε η γυναίκα τη συνομιλία που είχε με τον ιδιοκτήτη του γηροκομείου.

Αδιευκρίνιστες ωστόσο παραμένουν οι ενέργειες που έγιναν -ή δεν έγιναν- την εβδομάδα που μεσολάβησε από τα πρώτα κρούσματα έως την ημέρα που διαγνώστηκαν θετικοί δεκάδες γέροντες στη μονάδα.

Για πρώτη φορά μάλιστα, όπως μετέδωσε το Μega, οι θετικοί φιλοξενούμενοι από το γηροκομείο δεn θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο, αλλά σε ξενοδοχείο.

Aυτό τουλάχιστον υποστήριξ ο γιος ενός 75χρονου, που για την ώρα πάντως νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας.

«Είναι ασυμπτωματικός, έχει διάθεση καλή. Είμαστε σε μονάδα, θα κάτσει τρεις μέρες και μετά μάλλον θα πάει σε δωμάτιο φιλοξενίας. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει, έχουν βγάλει κάποιο πρόγραμμα, τους στέλνουν σε κάποιο ξενοδοχείο», δήλωσε στο τηλεοπτικο κανάλι η συγγενής της ηλικιωμένης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...