184
O Φρίντριχ Μερτζ | REUTERS/Hannibal Hanschke/File Photo

Αυτόν προτιμά ο Σόιμπλε για διάδοχο της Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 18:02
O Φρίντριχ Μερτζ
|REUTERS/Hannibal Hanschke/File Photo

Αυτόν προτιμά ο Σόιμπλε για διάδοχο της Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 18:02

Αν υπάρχει μία άποψη στο εσωτερικό των Χριστιανοδημοκρατικών της Γερμανίας (CDU) που έχει ιδιαίτερη σημασία, αυτή είναι σίγουρα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ειδικά όταν ο 76χρονος πολιτικός μιλά για τη διαδικασία διαδοχής της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του συντηρητικού κόμματος.

Δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel αποκαλύπτει πως ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γερμανίας, που έχει ισχυρό έρεισμα μέσα στο κόμμα υποστηρίζει ως διάδοχο της Μέρκελ τον Φρίντριχ Μερτζ.

Η στήριξη από τον Σόιμπλε, όπως είναι λογικό, αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην υποψηφιότητα του επιχειρηματία Μερτζ.

Ο 62χρονος Μερτζ ήταν, ως το 2009 που αποχώρησε από την πολιτική δηλώνοντας ότι χρειάζεται «ένα διάλειμμα», ένας εκ των ισχυρότερων εσωκομματικών αντιπάλων της κυρίας Μέρκελ. Ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU διέθετε μεγάλη επιρροή, την οποία προφανώς η αρχηγός του φρόντισε να περικόψει, απομακρύνοντάς τον από τη θέση το 2002.

Μέρκελ και Μερτζ, διατηρούσαν διαμετρικά αντίθετες απόψεις, με τον δεύτερο να ανήκει στην συντηρητική πτέρυγα του κόμματος και να κατηγορεί την Ανγκελα Μέρκελ για «σοσιαλδημοκρατικοποίηση» του CDU.

Στις εκλογές του 2009 δεν ήταν υποψήφιος και έκτοτε δραστηριοποιείται ως δικηγόρος, ενώ έχει διαγράψει αξιοσημείωτη διαδρομή ως σύμβουλος επιχειρηματικών κολοσσών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...