386
Καρέ από βίντεο που δείχνει την πυρκαγιά στη μονάδα φροντίδας παιδιών, την Τρίτη και το αντισημιτικό σύνθημα στον τοίχο | Twitter

Αυστραλία: Επιδημία αντισημιτικών επιθέσεων – στις φλόγες παιδικός σταθμός

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2025, 15:08
Καρέ από βίντεο που δείχνει την πυρκαγιά στη μονάδα φροντίδας παιδιών, την Τρίτη και το αντισημιτικό σύνθημα στον τοίχο
|Twitter

Αυστραλία: Επιδημία αντισημιτικών επιθέσεων – στις φλόγες παιδικός σταθμός

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2025, 15:08

Μία μονάδα φροντίδας παιδιών στο Σίδνεϊ πυρπολήθηκε από αγνώστους, το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, σε μία ακόμα αντισημιτική επίθεση στην Αυστραλία.

Στον τοίχο της μονάδας οι δράστες έγραψαν αντισημιτικά συνθήματα.

Ηταν η τελευταία από μια σειρά επιθέσεων στην Αυστραλία με στόχο την εβραϊκή κοινότητα, το τελευταίο διάστημα.

Ο παιδικός σταθμός, που βρίσκεται κοντά σε εβραϊκό σχολείο και συναγωγή στα ανατολικά της πόλης, υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, καθώς η μονάδα ήταν κλειστή γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (τοπική ώρα).

«Γ@μ.. τους Εβραίους», έγραψαν οι δράστες σε τοίχο δίπλα στο κτίριο.

Ήταν η δεύτερη αντισημιτική επίθεση μέσα σε τέσσερις ημέρες στο Σίδνεϊ και έρχεται εν μέσω μιας σειράς παρόμοιων εγκλημάτων με στόχο την εβραϊκή κοινότητα στην πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κρις Μινς, είπε ότι οι δράστες θα συλληφθούν και ότι η αστυνομία έχει διαθέσει περισσότερους πόρους για τη διερεύνηση εγκλημάτων μίσους, καθώς αυξάνεται η απογοήτευση του κοινού για την έλλειψη συλλήψεων μετά από προηγούμενες αντισημιτικές επιθέσεις.

«Το είδος των ανθρώπων που θα επιτίθονταν σε έναν αυστραλό συμπολίτη τους, τον οποίο δεν γνωρίζουν, λόγω της φυλής ή της θρησκείας του, είναι εντελώς αηδιαστικό και αυτά τα καθάρματα θα συλληφθούν από την αστυνομία», είπε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης.

Ο Μινς προανήγγειλε αυστηροποίηση του νόμου περί εγκλημάτων μίσους.

Στην Αυστραλία παρατηρείται αύξηση των αντισημιτικών και ισλαμοφοβικών περιστατικών μετά την σφαγή της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πόλεμο στη Γάζα που ακολούθησε.  Τουλάχιστον έξι περιστατικά βίας σημειώθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες μόνο στο Σίδνεϊ και άλλα στη Μελβούρνη και αλλού.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Αντονι Αλμπανέζι, χαρακτήρισε την επίθεση «φρικτό έγκλημα» και συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Αυτό που είδαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας με αυτή την επίθεση είναι το τελευταίο από μια σειρά αντισημιτικών εγκλημάτων μίσους», είπε στους δημοσιογράφους.

«Πρόκειται για ένα μέρος για παιδιά και οικογένειες και δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει γίνει στόχος. Είναι ένα κατάπτυστο και φρικτό έγκλημα. Στο συμβούλιο, θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε συλλογικά τις προτάσεις των τοπικών κυβερνήσεων», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...