190
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την ομόλογό του από τη Βουλγαρία Εκατερίνα Ζαχαρίεβα | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αυστηρό μήνυμα Δένδια προς την Αγκυρα: «Δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 15:50
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την ομόλογό του από τη Βουλγαρία Εκατερίνα Ζαχαρίεβα
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αυστηρό μήνυμα Δένδια προς την Αγκυρα: «Δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 15:50

Η συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στέλνοντας μήνυμα στην Αγκυρα.

Κατά τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τη βουλγάρα ομόλογό του Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Ηθελα να καταστήσω στην κυρία Ζαχαρίεβα, όπως και σε όλους τους άλλους συνομιλητές μου, απολύτως σαφή την ελληνική θέση στο ζήτημα αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η συζήτηση με την ομόλογό του επικεντρώθηκε στη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο και σε άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

«Μιλήσαμε για τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας παντού στην περιφέρειά της. Απέναντι στην Κύπρο, στη Συρία, στο Ιράκ», είπε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά της η Εκατερίνα Ζαχαρίεβα εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Βουλγαρίας σε Ελλάδα και Κύπρο, τονίζοντας ότι η κλιμάκωση της έντασης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο εγκυμονεί κινδύνους για όλη την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...