345
Ο... αμούστακος Χάρι Χάρις σε τελετή στη Σεούλ, τη Δευτέρα | Yonhap via REUTERS

Σεούλ: Ξύρισε το αμφιλεγόμενο μουστάκι του ο αμερικανός πρεσβευτής

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 15:04
Ο... αμούστακος Χάρι Χάρις σε τελετή στη Σεούλ, τη Δευτέρα
|Yonhap via REUTERS

Σεούλ: Ξύρισε το αμφιλεγόμενο μουστάκι του ο αμερικανός πρεσβευτής

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 15:04

Το μουστάκι που κόντεψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Νότιας Κορέας και ΗΠΑ, δεν υπάρχει πια. Ανήκε στον αμερικανό πρεσβευτή στη Σεούλ, οι τρίχες στο πρόσωπο του οποίου δεν άρεσαν καθόλου στους Νοτιοκορεάτες, γιατί θεωρούσαν ότι τους προσβάλλει.

Ο λόγος: Τους θύμιζε τα σκληρά χρόνια της κατοχής τους από τους Ιάπωνες, το 1910-45, καθώς και οι οκτώ ιάπωνες κυβερνήτες της χώρας στη διάρκεια της κατοχής είχαν μουστάκι.

Ο 63χρονος Χάρι Χάρις έχει γεννηθεί στην Ιαπωνία από γιαπωνέζα μητέρα και αμερικανό πατέρα, αξιωματικό του Ναυτικού, και είναι πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σεούλ από τον Ιούλιο του 2018. Μέχρι τώρα, δεν έλεγε να υποκύψει στις πιέσεις πολιτικών, αναλυτών και χρηστών των σόσιαλ μίντια, που κατέκριναν την εμφάνισή του και το ζήτημα είχε γίνει και θέμα στα ΜΜΕ.

Ομως, ο κορονοϊός ήταν τελικά αυτός που τον έκανε να αλλάξει γνώμη, όπως λέει ο ίδιος, καθώς ο συνδυασμός της καλοκαιρινής ζέστης και της μάσκας –η οποία στη Νότια Κορέα είναι υποχρεωτική παντού– έκανε το μουστάκι ανυπόφορο.

Το «πριν» και το «μετά» του Χάρι Χάρις – Twitter

Οπως γράφει το BBC, ο Χάρις επισκέφθηκε ένα παραδοσιακό κουρείο της πρωτεύουσας και απαλλάχθηκε από τις τρίχες του με τη βοήθεια του μπαρμπέρη, που τον φρόντισε ιδιαίτερα.

Την όλη διαδικασία ανέβασε σε βίντεο στο Twitter η αμερικανική πρεσβεία, έχοντας υπ’ όψιν ότι το θέαμα θα ικανοποιούσε πολλούς Νοτιοκορεάτες.

«Αισθάνομαι πολύ πιο δροσερός», λέει στο βίντεο ο πρεσβευτής, μετά το ξύρισμα.

Ο πρεσβευτής σε εκδήλωση τον Ιανουάριο, με μουστάκι – Yonhap via REUTERS

Η εφημερίδα Korea Times είχε γράψει τον Ιανουάριο ότι το μουστάκι έχει συσχετιστεί με την εικόνα των Αμερικανών που δεν σέβονται την Κορέα και είναι ακόμα και πιεστικοί απέναντί της. «Ο Χάρις αντιμετωπίζεται συχνά όχι ως πρεσβευτής, αλλά ως γενικός κυβερνήτης». Ο πρεσβευτής είχε εξοργίσει τους Κορεάτες παίρνοντας το μέρος του Ντόναλντ Τραμπ στην απαίτηση του προέδρου να πληρώσει η Κορέα 5 δισ. δολάρια για τη φιλοξενία 28.500 αμερικανών στρατιωτών στη χώρα –πέντε φορές περισσότερα από όσα ξόδεψε η Σεούλ πέρυσι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...