214
Ο Πιστόριους στο δικαστήριο το 2016 | REUTERS/Kim Ludbrook/Pool/File Photo

Αυξάνεται στα 13,5 χρόνια η ποινή του Οσκαρ Πιστόριους

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2017, 11:17
Ο Πιστόριους στο δικαστήριο το 2016
|REUTERS/Kim Ludbrook/Pool/File Photo

Αυξάνεται στα 13,5 χρόνια η ποινή του Οσκαρ Πιστόριους

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2017, 11:17

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής αποφάσισε την επιμήκυνση της ποινής του παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους σε 13 χρόνια και πέντε μήνες για τη δολοφονία της φίλης του ΡΡίβα Στέενκαμπ.

Αρχικά, το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Πιστόριους σε μόλις πέντε χρόνια, ωστόσο η υπόθεση έφτασε σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο γιατί η ποινή είχε θεωρηθεί «σοκαριστικά μικρής διάρκειας».

Με την τελευταία απόφαση η ποινή επεκτάθηκε σε 15 χρόνια, που είναι το ελάχιστο που προβλέπουν οι νόμοι της χώρας, μείον το διάστημα που ήδη έχει εκτίσει σε κατ’οίκον περιορισμό.

Σε μια πρώτη αντίδραση, η οικογένεια της Στέενκαμπ δήλωσε ότι η απόφαση «επιβεβαίωσε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη»

Η ποινή που του επιδικάστηκε από το πρώτο δικαστήριο το 2014 ήταν πέντε χρόνια για την ανθρωποκτονία. Τον επόμενο χρόνο, το Εφετείο επιβεβαίωσε την ενοχή του για τον φόνο και αύξησε την ποινή σε έξι χρόνια. Είχε επικαλεστεί για την μικρής διάρκειας ποινή την μεταμέλεια που έδειξε ο παραολυμπιονίκης.

Ο Πιστόριους είχε πυροβολήσει την Στέενκαμπ με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Στην απολογία του είχε πει ότι νόμιζε ότι στο σπίτι του είχε μπει κλέφτης. Πυροβόλησε τη φίλη του τέσσερις φορές μέσα από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου, χωρίς να προειδοποιήσει.

Ακτιβιστικές οργανώσεις για την βία κατά των γυναικών επισήμαναν ακόμη ότι ο Πιστόριους είχε προνομιακή μεταχείριση λόγω του ότι ήταν λευκός και παγκοσμίως διάσημος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...