926
Ο Λάζαρος φεύγει απογοητευμένος από την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι εξοργισμένη με τον Λάζαρο. Τελικά, ποιος φταίει; | IntimeSports

ΑΕΚ – Λάζαρος: Ποιος φταίει για το διαζύγιο της χρονιάς;

Sportscaster Sportscaster 15 Μαΐου 2018, 11:49
Ο Λάζαρος φεύγει απογοητευμένος από την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι εξοργισμένη με τον Λάζαρο. Τελικά, ποιος φταίει;
|IntimeSports

ΑΕΚ – Λάζαρος: Ποιος φταίει για το διαζύγιο της χρονιάς;

Sportscaster Sportscaster 15 Μαΐου 2018, 11:49

Ηταν ο MVP της σεζόν. Ο πολυτιμότερος παίκτης και της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, βεβαίως. Χωρίς να είναι κλασικός φορ πέτυχε 16 γκολ, υπογράφοντας 13 νίκες στο Πρωτάθλημα, το Europa League και το Κύπελλο. Μερικά από αυτά δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Οπως η αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ με την οποία η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την εκπληκτική της ανατροπή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ή εκείνο το φοβερό «ψαλιδάκι» που την έστειλε στον Τελικό του Κυπέλλου. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε τους ΑΕΚτσήδες ευτυχισμένους – κι εκείνοι τον λάτρεψαν.

Αλλά και ο ίδιος έζησε -στα 31 του- αυτό που από 20 ετών αναζητούσε: την καθολική αποθέωση. Τίτλο είχε ξαναπάρει. Και μάλιστα «νταμπλ», το 2010 με τον Παναθηναϊκό. Στην ΑΕΚ, όμως, για πρώτη φορά οι φαν του ήταν συντριπτικά περισσότεροι από τους επικριτές του. Ο άλλοτε μοναχικός σόουμαν είχε βρει μια οικογένεια που τον καμάρωνε. Χόρτασε χειροκρότημα, άκουσε το όνομά του να δονεί τις εξέδρες. Επειτα από κάθε του αγώνα (στο ΟΑΚΑ) η πεντάχρονη κορούλα του, η Στέλλα, έτρεχε στο χορτάρι ντυμένη στα κιτρινόμαυρα για και να κλωτσήσει την μπάλα. Λίγοι μπορούσαν να φαντασθούν ότι του χρόνου θα το κάνει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.

1897314
Ο Λάζαρος πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Είναι η τελευταία χαρούμενη στιγμή του με τα κιτρινόμαυρα

Θα είναι το ποδοσφαιρικό διαζύγιο της χρονιάς. Διόλου συναινετικό. Τον επίλογο θα τον γράψει η αντιδικία, όπως συνήθως συμβαίνει με τους μεγάλους έρωτες. Στην εξώδικη επιστολή του προς την ΠΑΕ ΑΕΚ ο Χριστοδουλόπουλος ισχυρίζεται πως το συμβόλαιό τους εκπνέει στο τέλος του μήνα. Αρα, είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, που θα είναι ο Ολυμπιακός (με άλλο εξώδικο ενημέρωσε την ΑΕΚ ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή). Η ΑΕΚ, από την άλλη, θεωρεί πως ο Λάζαρος δεσμεύεται μαζί της έως το καλοκαίρι του 2019, επειδή το 2016 υπέγραψε για «2+1» χρόνια. Αλλά αυτό το «+1», δηλαδή το δικαίωμα ενός συλλόγου να παρατείνει μονομερώς ένα συμβόλαιο, η FIFA δεν το δέχεται πάντοτε. Οπως όλα δείχνουν, θα κριθεί δικαστικώς.

Γυρισμός δεν υπάρχει, εάν κρίνει κανείς από τις δημόσιες τοποθετήσεις των δυο πλευρών. «Τις τελευταίες ώρες δέχομαι αρκετές πιέσεις για να ανανεώσω με την ΑΕΚ. Αλλά με απειλές, ούτε χτίζεται εμπιστοσύνη, ούτε υπογράφονται συμβόλαια. Λυπάμαι πολύ, αλλά με αυτές τις συνθήκες σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συνεχίσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ», δήλωσε ο Χριστοδουλόπουλος στο Sport24.gr. «Ο Λαζαρος έχει τελειώσει για μάς, γιατί έχει μιλήσει εδώ και ένα μήνα με άλλη ομάδα και γιατί δεν σέβεται την υπογραφή του στο συμβόλαιο που ισχύει μέχρι το 2019», απαντά η ΑΕΚ.

1904606
Ενα «αντίο» που θα πονέσει τους φίλους της ΑΕΚ

Πρόκειται για μια «μεγάλη παρεξήγηση», στην οποία κάθε πλευρά έχει τα δίκια της. Η ΑΕΚ έχει, πράγματι, στα χέρια της την υπογραφή του Χριστοδουλόπουλου για το «+1». Εάν ο παίκτης το αμφισβητεί, αυτό δεν συμβαίνει επειδή δεν έχει βάλει την τζίφρα του, αλλά γιατί οι δικηγόροι του είπαν -πολύ σωστά- ότι ο συγκεκριμένος όρος μπορεί να κριθεί καταχρηστικός και να καταπέσει. Στις επαφές που είχαν, ο σύλλογος κάλεσε τον Λάζαρο να τιμήσει τη συμφωνία τους (που προβλέπει ετήσιες αποδοχές 320.000 ευρώ για το 2018-2019) και, σε μερικούς μήνες, να ξαναμιλήσουν για νέο συμβόλαιο (πέραν του 2019) με αυξημένα ανταλλάγματα.

Η ΑΕΚ θέτει και ένα ηθικό ζήτημα. Λέει ότι του έσωσε την καριέρα, όμως εκείνος, σε μια επίδειξη αχαριστίας, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ένα νομικό «παραθυράκι» για να προσχωρήσει στο στρατόπεδο του εχθρού, κερδίζοντας περισσότερα χρήματα. Ούτε αυτό είναι ψέμα. Στην ΑΕΚ ήρθε (το 2016) περίπου ως «τελειωμένος», ύστερα από μια άγονη περιπλάνηση στην Ιταλία (Μπολόνια, Ελλάς Βερόνα, Σαμπντόρια) και εφέτος, στα 31 του, έπαιξε την καλύτερη μπάλα της ζωής του.

 

1893179
Η καλύτερη φετινή στιγμή του Λάζαρου. Το ψαλιδάκι στον ημιτελικό κυπέλλου με την Λάρισα

Να, η «παρεξήγηση». Ο Λάζαρος το βλέπει εντελώς διαφορετικά. Πιστεύει ότι η ΑΕΚ, επικαλούμενη την υπογραφή του, προσπάθησε να τον ρίξει. Αρνήθηκε να δει την ουσία. Ποια είναι αυτή; Οτι το 2016, που βρισκόταν στο ναδίρ της καριέρας του, δέχτηκε να πληρώνεται με «ψίχουλα» (δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς), όμως τώρα, που απέδειξε «ποιος είναι», η ομάδα του όφειλε να τον επιβραβεύσει για την τεράστια συμβολή του στην κατάκτηση του πρώτου της Πρωταθλήματος εδώ και 24 χρόνια. Να του προτείνει μια νέα συμφωνία, κι όχι να «καθίσει» πάνω στην παλιά και… βλέπουμε. Να μη φοβηθεί οτι του χρόνου δεν θα είναι ο ίδιος.

Αυτό θα είναι το τελευταίο συμβόλαιο του Λάζαρου. Η τελευταία του -λόγω ηλικίας- ευκαιρία να προσφέρει στα παιδιά του (το δεύτερο… έρχεται) όσα περισσότερα μπορεί. Οσα εκείνος, γιος οικοδόμου από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, στερήθηκε στα πρώτα του χρόνια. Στην ΑΕΚ έπαιρνε 280.000 ευρώ το χρόνο. Του χρόνου θα γίνονταν 320.000. Ο μέσος εργαζόμενος, ούτε που τα ονειρεύεται τόσα λεφτά. Αλλά ο συμπαίκτης του, Σέρχιο Αραούχο, εισπράττει πάνω από τα διπλά. Και ο Ολυμπιακός προσφέρει στον Χριστοδουλόπουλο -για δυο χρόνια- κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δύσκολο να πεις, ποιος φταίει για το διαζύγιο. Ακόμη πιο δύσκολο, ποιος θα δικαιωθεί για τις επιλογές του. Ενα είναι βέβαιο: οτι δεν ζούμε στα χρόνια του Γιώργου Κούδα ή του Μίμμη Παπαϊωάννου. Κανένας σύλλογος δεν μπορεί να κρατήσει κοντά του έναν παίκτη με το ζόρι. Αργά ή γρήγορα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα πάει εκεί που θέλει να παίξει. Επομένως, εάν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη από τον Ιβάν Σαββίδη, ο Λάζαρος θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φόρεσε και τις τέσσερις πιο βαριές ελληνικές φανέλες: του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...