223
Βουλή - Ευρωβουλή, μία ρύθμιση δρόμος για την εικονιζόμενη Ελενα Κουντουρά | ΑΠΕ

Μεθόδευση: Τι «μαγειρεύουν» στον ΣΥΡΙΖΑ για Κουντουρά – Δανέλλη στο ευρωψηφοδέλτιο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 13:18
Βουλή - Ευρωβουλή, μία ρύθμιση δρόμος για την εικονιζόμενη Ελενα Κουντουρά
|ΑΠΕ

Μεθόδευση: Τι «μαγειρεύουν» στον ΣΥΡΙΖΑ για Κουντουρά – Δανέλλη στο ευρωψηφοδέλτιο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 13:18

Επιβεβαιώθηκαν δια στόματος του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, οι πληροφορίες για τις αλχημείες του Μαξίμου με σκοπό την «ασφαλή» ένταξη της υπουργού Τουρισμού, Ελενας Κουντουρά, αλλά και του Σπύρου Δανέλλη, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του στον News 24/7, o υπουργός επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι ετοιμάζεται ειδική ρύθμιση για το ασυμβίβαστο υποψηφίου ευρωβουλευτή και βουλευτή.

Αυτό ανοίγει τον δρόμο ώστε και να μπουν στην ευρωλίστα οι δύο «πρόθυμοι» του Αλέξη Τσίπρα, και να μην κινδυνεύσει η σταθερότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βερναρδάκης διευκρίνισε ότι «εξετάζεται η κατοχύρωση της δυνατότητας για όσους βουλευτές πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές, να μπορούν να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους ιδιότητα εφόσον εκλογή».

Οπως φαίνεται από τα λόγια του, από το ασυμβίβαστο στη δυνατότητα παραίτησης αν και εφόσον εκλεγούν υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Κατά τα άλλα ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε πως «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θεσμικές ιδιοτροπίες».

Σε κάθε περίπτωση ο χειρισμός ειδικά της κυρίας Κουντουρά είναι ένα δύσκολο παζλ για το Μαξίμου. Με δεδομένο ότι είναι μια καθαρόαιμη δεξιά είναι πολύ δύσκολο να βρει στέγη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές, ούτε την θέλουν, ούτε θέλει και η ίδια, γνωρίζοντας ότι στην Α’ Αθήνας θα υπάρξει συνωστισμός. Αν όμως βάλει για την Ευρωβουλή, υπό τις παρούσες συνθήκες θα πρέπει να εγκαταλείψει την έδρα της και να ορκιστεί βουλευτής από τους ΑΝΕΛ, άρα να χάσει η κυβέρνηση το μαγικό 151.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...