479
Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ακούει τον προβληματισμένο Νίκο Παππά στα κυβερνητικά έδρανα | INTIMEnews

Bερναρδάκης «ξαναχτυπά»: Το ΚΙΝΑΛ ίσως να μην μπει στη Βουλή, ο Βελόπουλος όμως…

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 13:00
Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ακούει τον προβληματισμένο Νίκο Παππά στα κυβερνητικά έδρανα
|INTIMEnews

Bερναρδάκης «ξαναχτυπά»: Το ΚΙΝΑΛ ίσως να μην μπει στη Βουλή, ο Βελόπουλος όμως…

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 13:00

Περίπου τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο του «χτύπημα» και την πρόβλεψη ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα καταφέρει να μπει καν στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, επανέρχεται δριμύτερος σε μία προσπάθεια να διαλύσει κιόλας τις φήμες που τον θέλουν να τίθεται στο περιθώριο από τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω ακριβώς της επίμαχης δήλωσής του.

Προς απογοήτευση του Μαξίμου, το… «δεν θα μπείτε στη Βουλή» του κ. Βερναρδάκη, σε συνδυασμό με τις άγαρμπες υπουργοποιήσεις πασοκογενών στελεχών, είχε το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και αντί για νέες διαρροές τύπου Μωραΐτη – Τόσκα, έφερε συσπείρωση στο ΚΙΝΑΛ (περισσότερα ΕΔΩ).

Σε δηλώσεις του ωστόσο στον Νews24/7 στους 88,6 ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε την πρόβλεψη – απειλή του για τη παράταξη της Φώφης Γεννηματά, τολμώντας και μία αντιστοίχιση με το νεοπαγές κομματίδιο του Κώστα Βελόπουλου.

Συγκεκριμένα, εκτίμησή του ήταν «ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να μην εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή», διότι όπως εξήγησε, «όταν τα διλήμματα είναι έντονα και οι εκλογικές αντιπαραθέσεις πολωτικές, τότε ο ενδιάμεσος χώρος πιέζεται».

«Τι σας κάνει εντύπωση; Οι εκλογές είναι πάντα ένα σκληρό τεστ, τεστ πραγματικότητας», θέλησε να σημειώσει, σχολιάζοντας εμμέσως τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», επέμεινε, «έχει πολλές πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα», για να συμπληρώσει ότι «όποιο κόμμα είναι πρώτο, θα έχει αυξημένες πιθανότητες αυτοδυναμίας επειδή η επόμενη Βουλή δεν θα είναι οκτακομματική, καθώς «διαφαίνεται η πιθανότητα του κόμματος Βελόπουλου να εκπροσωπηθεί στη Βουλή».

Το σύνθημα που θέλησε να περάσει προς πάσα κατεύθυνση ο κ. Βερναρδάκης, ήταν ότι «οι επόμενες εκλογές θα είναι εκλογές Τσίπρα-Μητσοτάκη, Δεξιάς-Αριστεράς», δεδομένου όπως είπε, ότι «το εκλογικό δίλημμα θα προσωποποιηθεί».

Ταυτόχρονα όμως, υπογράμμισε πως οι κοινωνικές διεργασίες είναι πέραν των προσώπων και επαναφέροντας το αφήγημα περί συγκρότησης προοδευτικού πόλου, έτεινε -παρά τις προηγούμενες απειλές του- χείρα συνεργασίας προς το Κίνημα Αλλαγής:

«Το ΚΙΝΑΛ είναι ευπρόσδεκτο. Η πρόσκλησή μας είναι ανοιχτή».

Οοσ για τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες, ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε ότι στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνουν βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο, ωστόσο όπως είπε, «τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να υπάρξουν νέες εκτιμήσεις»…

Επιβεβαίωνονται οι αλχημείες για Κουντουρά – Δανέλλη στο ευρωψηφοδέλτιο

Κατά άλλα ο κ. Βερναρδάκης επιβεβαίωσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για τις αλχημείες που ετοιμάζει η κυβέρνηση γαι την «ασφαλή» ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Ελενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη,  χωρίς δηλ. να κινδυνεύσει η σταθερότητα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε ότι «εξετάζεται η κατοχύρωση της δυνατότητας για όσους βουλευτές πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές, να μπορούν να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους ιδιότητα εφόσον εκλογών». Και για να χρυσώσει το χάπι, διαβεβαίωσε πως «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε θεσμικές ιδιοτροπίες».

Αμεση απάντηση από το ΚΙΝΑΛ

Στον κ. Βερναρδάκη απάντησε σε αυστηρό ύφος, ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης.

«Ο υπουργός Επικρατείας συνεχίζει να περιφέρει από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο την πολιτική παρακμή του. Ο κ.Βερναρδάκης καταλαβαίνοντας το τέλος της λαϊκίστικης και νεοδεξιάς πολιτικής που υπηρέτησε, αντί να σωπαίνει συνεχίζει να αυτογελοιοποιείται», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...