263
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Χρήστο Ζερεφό και τον Ευθύμιο Λέκκα στο Μαξίμου | Τwitter/PrimeministerGR

Ο Τσίπρας ξαναθυμήθηκε την Κλιματική Αλλαγή

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2018, 18:21
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Χρήστο Ζερεφό και τον Ευθύμιο Λέκκα στο Μαξίμου
|Τwitter/PrimeministerGR

Ο Τσίπρας ξαναθυμήθηκε την Κλιματική Αλλαγή

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2018, 18:21

Σε μια προσπάθεια για αυτό που σε πολιτικούς όρους ονομάζεται «φυγή προς τα εμπρός», ο Αλέξης Τσίπρας είχε στο Μαξίμου το μεσημέρι της Πέμπτης συνάντηση με δύο γνωστούς επιστήμονες και ακαδημαϊκούς, τον Χρήστο Ζερεφό και τον Ευθύμιο Λέκκα.

Κατά την επίσημη γραμμή ενημέρωσης ο Πρωθυπουργός ζήτησε τις συμβουλές των δύο ανδρών για θέματα πρόληψης φυσικών καταστροφών.

Αυτό που στην πράξη έκανε ήταν:

α) να δείξει ότι αφήνει πίσω του την καταστροφή στο Μάτι και τους 85 νεκρούς και να κοιτάξει προς το μέλλον,

β) να επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση την Κλιματική Αλλαγή, την οποία συχνά πυκνά κυβερνητικά στελέχη (βλέπε Ρένα Δούρου στις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας) επικαλούνται για να δικαιολογήσουν τις πολύνεκρες τραγωδίες και την αδυναμία του ελληνικού κράτους εν έτει 2018 να προστατεύσει τους πολίτες του.

«Ας είναι οι δυο μεγάλες τραγωδίες της Αττικής στη Μάνδρα και στο Μάτι, ο συναγερμός και το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Τwitter, προσθέτοντας ότι πρέπει «να ενισχύσουμε κατάλληλα τον μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες».

«Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...