238
Τάμπα (Φλόριντα) 31 Ιουλίου: η προεδρική κεφαλή και τo σλόγκαν Τραμπ για «το μεγάλωμα της Αμερικής» σε μαύρο φόντο | REUTERS / Carlos Barria

Διαταγή Τραμπ: Σταματήστε αμέσως να ερευνάτε ανάμειξη της Ρωσίας!

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2018, 20:32
Τάμπα (Φλόριντα) 31 Ιουλίου: η προεδρική κεφαλή και τo σλόγκαν Τραμπ για «το μεγάλωμα της Αμερικής» σε μαύρο φόντο
|REUTERS / Carlos Barria

Διαταγή Τραμπ: Σταματήστε αμέσως να ερευνάτε ανάμειξη της Ρωσίας!

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2018, 20:32

Τον τερματισμό της έρευνας σχετικά με πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις τελευταίες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ (2016) ζήτησε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

Ο τελευταίος έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει την προεδρική παραγγελία και να διακόψει την έρευνα χωρίς να παρανομήσει, «απλώς» απολύοντας τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ.

Ο κ. Τραμπ υποστηρίζει ότι η έρευνα υπονομεύεται από τη σύγκρουση συμφερόντων του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ και αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Στο σχετικό προεδρικό tweet της Τετάρτης 1 Αυγούστου τονίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει «να βάλει τέλος αμέσως σε αυτό το στημένο κυνήγι μαγισσών προτού αυτό κηλιδώσει και άλλο τη χώρα μας».

Untitled

Η έκφραση αυτή -«κυνήγι μαγισσών»- χρησιμοποιείται συχνά από τον κ. Τραμπ στα tweets του ώστε να εκφραστεί η αγανάκτησή του, γράφει και ο Guardian. Ακόμη, η έκφραση «17 θυμωμένοι Δημοκρατικοί» δηλώνει ότι η εισαγγελική ομάδα των ερευνητών του σκανδάλου είναι Δημοκρατικών φρονημάτων, εμφορούμενη από προκαταλήψεις και εμπάθεια εις βάρος του κ. Τραμπ.

Το μέλος του Κογκρέσου Ανταμ Σιφ σήμανε συναγερμό μόλις πληροφορήθηκε την προεδρική εντολή: «Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μόλις κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να σταματήσει μία έρευνα στην οποία εμπλέκονται ο ίδιος ο πρόεδρος, η οικογένειά του και το προεκλογικό επιτελείο του. Πρόκειται για προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της Δικαιοσύνης, και μάλιστα γίνεται απροκάλυπτα: είναι κρυμμένη σε κοινή θέα. Η Αμερική δεν είναι δυνατόν να την αποδεχθεί ποτέ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...