367
Φάμελλος, Δούρου, Πολάκης στο τηλέφωνο λίγο μετά τη σύσκεψη-παρωδία | YouTube

Πολάκης: Ξέραμε για τους νεκρούς αλλά… δεν είχε βάλει τη σφραγίδα ο ιατροδικαστής!

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2018, 12:05
Φάμελλος, Δούρου, Πολάκης στο τηλέφωνο λίγο μετά τη σύσκεψη-παρωδία
|YouTube

Πολάκης: Ξέραμε για τους νεκρούς αλλά… δεν είχε βάλει τη σφραγίδα ο ιατροδικαστής!

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2018, 12:05

Στη σχεδόν κωμική δικαιολογία ότι την ώρα της σύσκεψης-παρωδία με τον Πρωθυπουργό τη νύχτα της 23ης Ιουλίου για τη φονική φωτιά στο Μάτι υπήρχαν πράγματι πληροφορίες για δύο νεκρούς αλλά δεν ανακοινώθηκαν, ούτε ειπώθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα, γιατί «ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα», προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ την Τρίτη, «την ώρα ώρα της σύσκεψης είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής ή ο γιατρός βάζει τη σφραγίδα. Τι, θα βγαίναμε και και θα μιλούσαμε με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες;»

Είναι και αυτό μια πρωτοτυπία. Κατά την κυβέρνηση, οι νεκροί μιας πυρκαγιάς να ανακοινώνονται μόνο αφού ο ιατροδικαστής, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά, επιβεβαιώσει ότι ο καμένος είναι πράγματι νεκρός.

Ολόκληρος δε, αναπληρωτής υπουργός εμφανίζεται να μην έχει αξιόπιστη ενημέρωση από τις υπηρεσίες του, παρά «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες»! Δεν υπάρχουν υπηρεσιακοί παράγοντες να επιβεβαιώσουν το μοιραίο σε μια φονική πυρκαγιά, παρά μόνο ένας ιατροδικαστής; Δεν υπάρχουν «ασφαλείς πληροφορίες»; Μα εδώ αποκαλύπτεται ότι από το Λιμενικό είχε σταλεί σήμα ήδη από τις 19.08 (ενώ η σύσκεψη έγινε στις 23.30) ότι έβρισκαν σορούς στη θάλασσα (εδώ)!

Αστεία δικαιολογία, η οποία άλλωστε κατέπεσε αμέσως μετά στην τηλεόραση της ΕΡΤ όταν ο κ. Πολάκης έσπευσε να διαψεύσει ότι οι υπουργοί άφησαν ανενημέρωτο τον πολιτικό τους προϊστάμενο.

«Σαφώς και ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός όταν έφυγαν οι κάμερες» είπε.

«Και όταν πλέον μπήκαν τα συνεργεία (στον τόπο της πυρκαγιάς) και αρχίσαμε να βλέπουμε τι έγινε στα σπίτια βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανακοίνωσε για 20 νεκρούς» πρόσθεσε ο κ. Πολάκης. Για καλή του τύχη δεν ρωτήθηκε -και έτσι δεν χρειάστηκε να διευκρινίσει- αν στις 2.30 π.μ. όταν και έγινε η ανακοίνωση από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για τους τουλάχιστον 20 νεκρούς είχε προλάβει να βάλει «τη σφραγίδα ο ιατροδικαστής» όπως ήταν το επιχείρημα του αν. υπουργού Υγείας για τη μη αναφορά στους δύο νεκρούς κατά τη σύσκεψη στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής υπό τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Πολάκης είπε επίσης ότι «προφανώς δεν έγιναν καλώς καμωμένα τα πράγματα αφού είχαμε θύματα», ενώ έριξε ευθύνες στην άναρχη δόμηση στο Μάτι που «εμπόδισε τον κόσμο». Κατά τον ίδιο, «μπόρεσαν να φύγουν 13-14.000 άνθρωποι από τα σπίτια τους και εγκλωβίστηκαν 1.000 στη θάλασσα»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...