183
| George Vitsaras / SOOC

Παραδοχή Κουρουμπλή: «Είχαμε πληροφορία για νεκρό, αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2018, 12:08

Παραδοχή Κουρουμπλή: «Είχαμε πληροφορία για νεκρό, αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2018, 12:08

Μια παραδοχή που φωτίζει το κρίσιμο ερώτημα για την εικόνα που ενδεχομένως είχε η κυβέρνηση σχετικά με τον αριθμό των νεκρών έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 την Κυριακή είπε ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό από το μέτωπο στο Μάτι, το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά δεν αξιολόγησε την πληροφορία ως ασφαλή.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ερωτήθηκε για την αποκάλυψη του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρύχιων Αποστολών που επιχείρησαν στο Μάτι, σώζοντας εκατοντάδες ανθρώπους, ότι είχαν εντοπιστεί νεκροί πριν να νυχτώσει και ότι ενημερώθηκε σχετικά η πολιτική ηγεσία.

Σε αυτό ο υπουργός απάντησε ότι πράγματι «υπήρχε αυτή η πληροφορία», αλλά δεν αξιολογήθηκε ως «ασφαλής», αφού αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν στη θάλασσα.

«Η ομάδα αυτή δούλευε στη θάλασσα, έτσι η πληροφορία δεν νομίζω ότι ήταν ασφαλής», είπε.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με μαρτυρίες ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό στις 19:40 της Δευτέρας.

Ωστόσο ο κ. Κουρουμπλής δεν εξήγησε γιατί κατά την ενημέρωση στον Πρωθυπουργό στο Κέντρο Επιχειρήσεων πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δεν έγινε καμία αναφορά σε θύματα, παρά μόνο σε εγκλωβισμένους σε παραλίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...