274
Ο Αλ. Τσίπρας τη νύχτα της Δευτέρας, καταφθάνει στη σύσκεψη του Συντοντιστικού. Ηδη όμως η καταστροφή είχε συντελεστεί... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οι αστυνομικοί είχαν βρει τον πρώτο νεκρό δύο ώρες πριν την ενημέρωση Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2018, 09:36
Ο Αλ. Τσίπρας τη νύχτα της Δευτέρας, καταφθάνει στη σύσκεψη του Συντοντιστικού. Ηδη όμως η καταστροφή είχε συντελεστεί...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οι αστυνομικοί είχαν βρει τον πρώτο νεκρό δύο ώρες πριν την ενημέρωση Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2018, 09:36

Το θέατρο που έπαιξαν υπουργοί και Πρωθυπουργός αργά τη νύχτα της Δευτέρας στην περιβόητη πλέον συσκεψη στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και ενώ ήδη είχε συντελεστεί η καταστροφή στο Μάτι, αναδεικνύουν ο ένας μετά τον άλλον υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το συμπέρασμα είναι το ίδιο: υπήρχαν ήδη νεκροί στο Μάτι την ώρα που στη σύσκεψη δεν γινόταν καμία νύξη για θύματα και ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόταν αμηχανος στην τηλεόραση να σημειώνει κάτι στο μπλοκάκι του, να αναρωτιέται αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στις παραλίες στο Μάτι και αν θα έρθουν την επομένη τα αεροπλάνα —η φωτιά όμως ήδη είχε σβήσει…

Οπως ανέφερε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας —δύο και πλέον ώρες προτού κάνει τη σύσκεψη ο κ. Τσίπρας χωρίς κανείς να μιλάει για νεκρούς.

Ο κ. Μαυροειδάκος εκτίμησε ότι εφόσον αυτό έγινε γνωστό μέσω ασυρμάτου, λογικά θα πρέπει να είχε ενημερωθεί και ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας, δηλαδή ο Νίκος Τόσκας, υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το Σάββατο ο κ. Τόσκας προσπάθησε να αποκρούσει την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την ενημέρωση που δόθηκε πρωθυπουργό.

Υποστήριξε ότι οι συνέπειες φυσικών καταστροφών δεν είναι άμεσα κατανοητές κι ότι η εικόνα που δόθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ήταν «πραγματική».

Παρά ταύτα, πριν λάβει χώρα η ενημέρωση στον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΚΑΪ είχε πληροφορίες από το ΕΚΑΒ για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Ο κ. Μαυροειδάκος είπε ακόμα πως δεν δόθηκαν εγκαίρως εντολές στη διαθέσιμη αστυνομική δύναμη να μεταβεί στο Μάτι. Τόνισε μάλιστα πως επικοινωνούσαν μαζί του αστυνομικοί και του έλεγαν ότι είναι έτοιμοι, αλλά δεν είχαν λάβει ακόμα εντολές για το πού πρέπει να πάνε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...