571
Ο Μέσι έχει ένα όνειρο... | REUTERS/Jorge Silva

Ενα όνειρο και ένας εφιάλτης για τον Μέσι

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2018, 16:02
Ο Μέσι έχει ένα όνειρο...
|REUTERS/Jorge Silva

Ενα όνειρο και ένας εφιάλτης για τον Μέσι

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2018, 16:02

Οσοι ονειρεύονται να ζήσουν έστω για μία ημέρα τη ζωή του Λιονέλ Μέσι, σίγουρα δεν θα άντεχαν στιγμή να βιώσουν την πίεση που αισθάνεται ο «Λίο» στη Ρωσία. Πριν τον αγώνα με τη Νιγηρία, ο Μέσι είχε μία αποστολή που έπρεπε να φέρει εις πέρας. Οφειλε να κουβαλήσει μία άναρχη ομάδα χωρίς πειθαρχία και τακτικό πλάνο σε νίκη απέναντι στη μαχητική Νιγηρία.

Στους δύο προηγούμενους αγώνες (με Ισλανδία και Κροατία) δεν τα είχε καταφέρει, και το βάρος στην πλάτη του φαινόταν ικανό να τον κάνει να λυγίσει. Σε περίπτωση που ο Μέσι δεν έκανε κάτι εκπληκτικό, η Αργεντινή φαινόταν καταδικασμένη σε ένα ιστορικό κάζο που θα αποτελούσε την αφορμή για μία σειρά από αλλαγές στο ποδοσφαιρικό της τμήμα.

Βρισκόμαστε στο 14ο λεπτό του αγώνα. Ο Εβερ Μπανέγκα δοκιμάζει μία μπαλιά 50 μέτρων πίσω από την πλάτη της άμυνας της Νιγηρίας. Ο Μέσι ξεκινά το σπριντ ενώ κοιτάζει την μπάλα που κατεβαίνει από ψηλά. Την υποδέχεται με ένα κοντρόλ με τον μηρό και αμέσως μετά κάνει ένα δεύτερο, με το αριστερό πόδι του. Και ενώ η μπάλα ακόμα δεν έχει προσγειωθεί στο χορτάρι, εφορμά στη μεγάλη περιοχή και εξαπολύει σουτ με το δεξιό. Η μπάλα καρφώνεται στο δεξιό γάμα της εστίας του τερματοφύλακα Ουζόχο.

Είναι η στιγμή που ο Μέσι αισθάνεται πρώτη φορά στη Ρωσία αυτό το ασήκωτο βάρος να φεύγει από τους ώμους του. Στο σημαντικότερο παιχνίδι της Αργεντινής, μπήκε μπροστά και έκανε το πρώτο βήμα για να «σώσει» την ομάδα του. Πέτυχε ένα γκολ που θα μπορούσε να αποδειχθεί ιστορικό. Ενα γκολ που θυμίζει τα λόγια του Εδουάρδο Γκαλεάνο:

«Η μπάλα γελάει, ακτινοβολεί στον αέρα. Εκείνος την κατεβάζει, τη νανουρίζει, της κάνει κομπλιμέντα, τη χορεύει, της δίνει λάμψη, της μιλάει – και μέσα από τη συνομιλία τους επικοινωνούν εκατομμύρια χωρίς φωνή»

methode_times_prod_web_bin_b6e8f012-798b-11e8-8b01-f67602c33163
Κοντρόλ πρώτο
methode_times_prod_web_bin_b7862832-798b-11e8-8b01-f67602c33163
Κοντρόλ δεύτερο
methode_times_prod_web_bin_4a48b76e-797f-11e8-8b01-f67602c33163
Ιδανικό τελείωμα με το δεξί

Οσα έγιναν στο υπόλοιπο παιχνίδι, είναι γνωστά. Η Αργεντινή κατάφερε να προκριθεί με ένα γκολ του Ρόχο και με τον Μέσι να τρέχει επί 90 λεπτά και προς το τέλος να κάνει τάκλιν σε αρκετές φάσεις για να βοηθήσει την ομάδα του.

Η κάμερα έπιασε ακόμα και τον προπονητή της ομάδας, Χόρχε Σαμπάολι να ρωτά κάποια στιγμή τον Μέσι αν πρέπει να κάνει αλλαγή και να περάσει στο παιχνίδι τον Αγουέρο.

Αρκετοί φίλοι της Μπάρτσα έγραψαν ότι ποτέ δεν έχουν δει τον αστέρα της ομάδας τους τόσο παθιασμένο και τόσο εξουθενωμένο όσο στο τέλος του παιχνιδιού της Τρίτης. Αυτό ίσως είναι μία απάντηση σε όσους επιμένουν ότι ο Μέσι έχει ένα «μπλαζέ» ύφος όταν φορά τη φανέλα της εθνικής του ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μέσι αισθάνεται τα πόδια του αρκετά πιο βαριά κάθε φορά που καλείται να εκπροσωπήσει την χώρα του. Στην Μπαρτσελόνα κανείς δεν τον αμφισβητεί. Στην Αργεντινή έχει συνεχώς στα αυτιά του τις φωνές εκατομμυρίων συμπατριωτών του που απαιτούν από αυτόν να κάνει το απίστευτο: να οδηγήσει αυτό το συνονθύλευμα που βλέπουμε στην Ρωσία, στην κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...