736
|

Ο Ρουβίκωνας έκανε την απόπειρα εισβολής στο γραφείο Κατσίκη – Το αμφισβητεί ο βουλευτής

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2018, 15:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/6/2018, 17:15

Ο Ρουβίκωνας έκανε την απόπειρα εισβολής στο γραφείο Κατσίκη – Το αμφισβητεί ο βουλευτής

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2018, 15:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/6/2018, 17:15

Με κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας επιβεβαίωσε ότι μέλη της επιχείρησαν το πρωί να εισβάλουν στο γραφείο του βουλευτή Κατσίκη.

Το ερώτημα που προκύπτει ωστόσο από την εν λόγω «ανάληψη ευθύνης» για την «επίσκεψη» στο γραφείο Κατσίκη είναι πώς γίνεται τα «δικά μας παιδιά», στα οποία αναφερόταν τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γιάννης Δραγασάκης, να μετατρέπονται «εν μιά νυκτί» σε αδίστακους κουκουλοφόρους  που απεργάζονται ανατροπή του πολιτεύματος κατά δήλωση του Πάνου Καμμένου.

«Σήμερα το πρωί στις 9.45 σύντροφοι/ισσες της ομάδας επιχείρησαν να μπούνε στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη στη Βασιλίσσης Σοφίας 10 στον 2ο όροφο. Δυστυχώς η είσοδος της ομάδας στο βουλευτικό γραφείο δεν κατέστη εφικτή. Ο,τι αναφέρεται σχετικά με το γεγονός είναι ψέμα. Κανείς δεν μπήκε στο γραφείο εκτοξεύοντας απειλές» διευκρινίζεται στην αρχή του κειμένου από την αναρχική συλλογικότητα, με το οποίο εξηγεί γιατί επελέγη ως στόχος ο συγκεκριμένος βουλευτής.

Με έντονα απαξιωτική φρασεολογία ο Ρουβίκωνας κατατάσσει τον Κώστα Κατσίκη στην κατηγορία των «πολιτικών παρατράγουδων» που όμως, όπως υπογραμμίζει, αποδεικνύονται «πολύ πιο επικίνδυνα από τα άλλα κοινοβουλευτικά προϊόντα», καθώς «η γενικευμένη τρολοκρατία» εξελίσσεται πλέον «σε εργαλείο της εξουσίας και των πολιτικών».

rouv

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την αναφορά της αναρχικής ομάδας στον βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Ασφαλώς ο Κατσίκης δεν είναι Χίτλερ. Δεν είναι όμως και μόνο για γέλια.

Οταν ταυτίζει την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία δεν είναι καθόλου γραφικός. Αναζητεί και κατασκευάζει ομοϊδεάτες να στοιχηθούν πίσω του. Αυτοί οι ομοϊδεάτες θα κρατήσουν τη φλόγα της ομοφοβίας αναμμένη, θα συντηρήσουν διακρίσεις και επιθέσεις ώσπου να γυρίσει ο τροχός και ο καθαρός φασισμός να μπορέσει να γράψει νέους νόμους.

Οταν ζητάει να ανταλλαγούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί με τους 2 Ελληνες δεν θέλει φυσικά να έρθει σε κόντρα με τον αστικό κόσμο που τόσο τους υπεράσπισε. Ετοιμάζει όμως το έδαφος για να ανταλλαγούν Τούρκοι επαναστάτες με τους 2 Ελληνες αξιωματικούς και αυτό το βλέπουμε τώρα με την επαπειλούμενη έκδοση του δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά από τον Αρειο Πάγο και τον Σύριζα.

Οταν ζητάει να μας πυροβολήσουν στο κεφάλι πρέπει να αντισταθούμε στον πειρασμό να πούμε “σιγά τα αίματα”. Γιατί άνθρωποι που αγωνίζονται έχουν πολλές φορές πυροβοληθεί στο κεφάλι, και θα συνεχίσουν να πυροβολούνται. Γιατί όλοι αυτοί που θέλουν να μας κλείσουν στα μπουντρούμια ασφαλώς και χρειάζονται έναν γραφικό καραγκιόζη για να δείξουν, σε σύγκριση με εκείνον, πόσο δημοκράτες και λελογισμένοι οπαδοί της καταστολής είναι.

Ο ίδιος ο βουλευτής συνέδεσε την «επίσκεψη» του Ρουβίκωνα με τις κυβερνητικές καταγγελίες περί αποστασίας.

Σε  δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο κ. Κατσίκης ισχυρίστηκε πως είχε δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα κατά της ζωής του αν δεν ψήφιζε την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οπως είπε, τα μελη της αναρχικής ομάδας δεν κατάφεραν να εισβάλουν στο γραφείο του χάρη στις ψύχραιμες αντιδράσεις των συνεργατών του «που αντιλήφθηκαν ότι ήταν κακοποιά στοιχεία από τα καλυμμένα στοιχεία των δύο κυρίων αλλά και το καμουφλάζ της κοπέλας που χτύπησε το κουδούνι φορώντας γυαλιά και καπέλο».

«Οταν άνοιξε η πόρτα, η κυρία έκανε νεύμα στους δύο άλλους που είχαν ανέβει στον επάνω όροφο να μπουν στο γραφείο. Τότε ένας συνεργάτης μου έδρασε άμεσα και έκλεισε και κλείδωσε την πόρτα».

Ο Κώστας Κατσίκης ξεκαθάρισε πάντως, ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση και «να υπηρετεί τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ», διαψεύδοντας κατατηγορηματικά τα περί αποχώρησής του από το συγκυβερνών κόμμα.

Αργότερα, πάντως, την ίδια ημέρα, ο Κώστας Κατσίκης αμφισβήτησε ότι η απόπειρα επίθεσης στο πολιτικό γραφείο του προέρχεται από τον «Ρουβίκωνα».

«Επιτρέψτε μου να σας ζητήσω συγνώμη διότι σήμερα δεν κατάφερα να ασκήσω στο ακέραιο τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, διότι είχα να αντιμετωπίσω μία επίθεση κακοποιών στοιχείων, ευτυχώς αποτυχημένη προσπάθεια εισβολής στο πολιτικό μου γραφείο, όπως αποτυχημένη ήταν αυτή η προκήρυξη που δικαιολογούσε αυτή την άνανδρη και, κατά τη γνώμη μου, τρομοκρατική ενέργεια. Με προκήρυξη, κακέκτυπη αναπαραγωγή προκηρύξεων προηγούμενων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως άλλωστε θυμίζει το μακροσκελές κείμενο, που αποτελεί κείμενο ανάληψης ευθύνης από μέρους τους, για την ταυτότητα των οποίων προσωπικά προβληματίζομαι και την αμφισβητώ», ανέφερε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Κατσίκης.

«Όταν, λοιπόν, θα έχω τα στοιχεία που θα μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημά σας, από ποιον η επίθεση, τα στοιχεία θα είναι στη διάθεσή σας. Κάντε υπομονή να δούμε αν πρόκειται για τον “Ρουβίκωνα” και αν πραγματικά αυτή η οργάνωση είχε τόσο καλά μάθει το μάθημά της από τα φροντιστήρια που είχαν παρακολουθήσει. Δυστυχώς, όμως, δεν ήταν επιτυχημένη ούτε η ανάληψη ευθύνης, ούτε και οι ενέργειές τους, τις οποίες ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα» πρόσθεσε ο βουλευτής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...