346
Εικόνα από τους δρόμους της Αθήνας το πρωί της Τρίτης | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κακοκαιρία με βροχές και ανέμους φέρνει ως την Πέμπτη η «Νεφέλη»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2018, 13:20
Εικόνα από τους δρόμους της Αθήνας το πρωί της Τρίτης
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κακοκαιρία με βροχές και ανέμους φέρνει ως την Πέμπτη η «Νεφέλη»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2018, 13:20

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, επικρατεί την Τρίτη σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι που τονίζουν ότι η «Νεφέλη», η καταιγίδα που χτυπά αυτές τις ημέρες την Ελλάδα, θα είναι μαζί μας ως την Πέμπτη.

Αναλυτικότερα αναμένεται να επηρεαστούν σήμερα Τρίτη τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Ηδη η Αθήνα δεν γλίτωσε την πρωινή μπόρα, αν και δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου δε θα ξεπεράσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Σε κάποιους αρέσει η βροχή…

Την Τετάρτη θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί  σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάσει στους 27-29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο.

Την Πέμπτη, θα επηρεαστούν η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση την Παρασκευή.

Μπλακ άουτ στη Ζάκυνθο

Εξαιτίας των καιρικών φαινόμενων χθες Δευτέρα στο σκοτάδι βυθίστηκε για περίπου μία ώρα ολόκληρο το νησί της Ζακύνθου εξαιτίας γενικευμένης διακοπής ρεύματος

στις 20.50. Η διακοπή διήρκεσε περίπου μία ώρα, από τις 20:50 ως τις 21:40.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπλακ άουτ οφειλόταν σε ισχυρό κεραυνό ο οποίος έριξε τον κόμβο της Κεφαλλονιάς. Η Κεφαλλονιά είχε στιγμιαία διακοπή, ενώ η Ζάκυνθος αποκόπηκε εξ ολοκλήρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...