268
Ο Κίρουαν έγινε μέλος τους συγκροτήματος σε ηλικία μόλις 18 ετών | Sky News

Πέθανε ο πρώην κιθαρίστας των Fleetwood Mac Ντάνι Κίργουεν

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 13:43
Ο Κίρουαν έγινε μέλος τους συγκροτήματος σε ηλικία μόλις 18 ετών
|Sky News

Πέθανε ο πρώην κιθαρίστας των Fleetwood Mac Ντάνι Κίργουεν

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 13:43

Ο Ντάνι Κίργουεν, ο πρώην κιθαρίστας των Fleetwood Mac, ο οποίος συμμετείχε σε πέντε από τα άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος, την περίοδο 1968-1972, πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 68 ετών.

Ο Μικ Φλίτγουντ, ο οποίος τον είχε φέρει στο συγκρότημα όταν ο Κίργουεν ήταν μόλις 18 ετών, επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του μέσα από τη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στα αίτια του θανάτου.

«Ο Ντάνι ήταν μια τεράστια δύναμη στα πρώτα μας χρόνια. Η αγάπη του για τα blues τον έκανε να αποδεχτεί την πρόταση να γίνει μέλος μας το 1968, ενώ οι Fleetwood Mac έγιναν το σπίτι του για αρκετά χρόνια. Η πραγματική κληρονομιά του Ντάνι, στο μυαλό μου, θα μείνει για πάντα στη μουσική που έγραψε κι έπαιξε τόσο όμορφα ως θεμέλιος λίθος των Fleetwood Mac. Ευχαριστούμε Ντάνι Κίργουεν. Θα μας λείψεις», έγραψε.

Ακολούθησε μια περίοδος αλλαγών για το συγκρότημα, σημειώνει ο Guardian. To 1970 αποχώρησε ο Πίτερ Γκριν και το 1971 ο Τζέρεμι Σπένσερ, και οι δύο κιθαρίστες όπως ο Κίργουεν. Εν τω μεταξύ το 1969 εντάχτηκε στο συγκρότημα η Κριστίν Μακβί, αδελφή του μπασίστα τους, Τζον Μακβί.

Λόγω του αλκοολισμού του, τα άλλα μέλη απέλυσαν τον Κίργουεν από το συγκρότημα το 1972,

Ακολούθησε σόλο καριέρα και κυκλοφόρησε τέσσερις δίσκους μέσα στη δεκαετία του ’70.

Για τη συμβολή του στους Fleetwood Mac, ο Κίργουεν ήταν ένα από τα οκτώ μέλη του συγκροτήματος – μαζί με την Στίβι Νικς, ο Λίντσεϊ Μπάκιγχαμ, τον Μικ Φλίτγουντ, τον Πίτερ Γκριν, τον Τζον Μακβί, την Κριστίν Μακβί και τον Τζέρεμι Σπένσερ – που εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.

Ο Κίργουεν δεν είχε παραστεί στην τελετή βράβευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News