231
Αστυνομικοί τηρούν ενός λεπτού σιγή μετά τη δολοφονία των δύο γυναικών και του πολίτη | REUTERS/Yves Herman

Ο δράστης της επίθεσης στη Λιέγη είχε δολοφονήσει και άλλο άτομο νωρίτερα

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2018, 14:55
Αστυνομικοί τηρούν ενός λεπτού σιγή μετά τη δολοφονία των δύο γυναικών και του πολίτη
|REUTERS/Yves Herman

Ο δράστης της επίθεσης στη Λιέγη είχε δολοφονήσει και άλλο άτομο νωρίτερα

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2018, 14:55

Αλλη μια περίπτωση αμέλειας των Αρχών που επέτρεψε σε ένα δυνητικά επικίνδυνο άτομο να κυκλοφορεί σχετικά ελεύθερο σκορπίζοντας τον θάνατο φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την περίπτωση του ενόπλου στη Λιέγη του Βελγίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιανμπόν αποκάλυψε ότι ο 22χρονος Μπεντζαμάν Ερμάν, που σκότωσε δύο αστυνομικίνες και έναν πολίτη, είχε διαπράξει έναν ακόμα φόνο λίγες ώρες νωρίτερα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην κοινότητα Ον, κοντά στην πόλη Ροσφόρ, από την οποία προερχόταν ο δράστης.

Θύμα του ήταν ένας 30χρονος άνδρας ο οποίος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση RTBF, βρέθηκε δολοφονημένος φέροντας τραύματα στο κεφάλι. Ηταν πρώην συγκρατούμενος του Ερμάν.

Οι αστυνομικίνες και ένας περαστικός έχασαν τη ζωή τους από τον Ερμάν σε περιστατικό που συνέβη στο κέντρο της Λιέγης.

Αρχικά επιτέθηκε με μαχαίρι κατά των αστυνομικών που τον σταμάτησαν σε έλεγχο ρουτίνας. Τις αφόπλισε, τις πυροβόλησε και τις σκότωσε, όπως και έναν 22χρονο άνδρα ο οποίος περνούσε από την περιοχή.

Στη συνέχεια, ο Ερμάν πήρε όμηρο μια γυναίκα και οχυρώθηκε μέσα σε ένα κοντινό σχολείο, χωρίς να απειληθεί η ζωή μαθητών και καθηγητών. Ο Ερμάν σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών.

Μόλις τη Δευτέρα ο Ερμάν είχε λάβει ολιγόωρη άδεια από τις φυλακές στις οποίες κρατούνταν, χωρίς όμως να έχει επιστρέψει.

Η εφημερίδα La Libre Belgique, που επικαλείται αστυνομική πηγή, ανέφερε ότι φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος»). Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF, οι Αρχές εξετάζουν αν είχε ασπασθεί το Ισλάμ και αν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στη φυλακή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...