487
Φεβρουάριος 2018, ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξέρχεται των φυλακών Κορυδαλλού έχοντας κάνει χρήση του δικαιώματος αδείας | INTIMEnews

Ο Κουφοντίνας ξεκινά απεργία πείνας επειδή δεν του δίνουν (άλλη) άδεια

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2018, 13:48
Φεβρουάριος 2018, ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξέρχεται των φυλακών Κορυδαλλού έχοντας κάνει χρήση του δικαιώματος αδείας
|INTIMEnews

Ο Κουφοντίνας ξεκινά απεργία πείνας επειδή δεν του δίνουν (άλλη) άδεια

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2018, 13:48

Απεργία πείνας με αιτήματα τη χορήγηση κανονικής τακτικής άδειας από τις φυλακές και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο (που μπλοκάρει τη σύγκληση του Συμβουλίου Φυλακών), ξεκινά κατά δήλωσή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σύμφωνα με την πλευρά του καταδικασμένου τρομοκράτη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δικαιούται κανονική, τακτική άδεια εδώ και 9 χρόνια, την οποία στερούταν αυθαιρέτως. Μετά τις δύο άδειες που του δόθηκαν, η υπεράσπισή του κατήγγειλε μεθοδευμένες παρεμβάσεις ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο, με πειθαρχικές διώξεις των εισαγγελεών των φυλακών και κατά συνέπεια -όπως υπογραμμίζεται- αδυναμία σύγκλησης του Συμβουλίου των φυλακών.

Σε κείμενό του που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο εκτελεστής της «17Ν» αφήνει αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη κάνοντας λόγο για «απαίτηση της γνωστής Οικογένειας με το πατροπαράδοτο ιστορικό σε τέτοιες επεμβάσεις» να μην του δοθεί ξανά άδεια από τις φυλακές.

Παράλληλα καταγγέλλει ότι επανήλθε ως προϋπόθεση (για τη χορήγηση νέας αδείας) η δήλωση μετανοίας και στο πλαίσιο αυτό αποκαλεί τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο και μιλά για κατακτήσεις πολύχρονων αγώνων που οφείλει -όπως λέει- πλέον να συνεχίσει μέσα από τη φυλακή!

Αναλυτικά το κείμενό του:

Επειδή με την τελευταία παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της άδειάς μου, καταρρέει άλλη μια φορά το προσωπείο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο αυτού του βαθιά ταξικού και πολιτικά ρεβανσιστικού θεσμού.

Επειδή αυτή η παρέμβαση, κουρελιάζοντας τους νόμους του δικού της συστήματος, που δήθεν υπηρετεί, στέλνει το σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος ή κώδικας, παρά μόνο η αλαζονεία της εξουσίας τους και η σκοπιμότητα της συντριβής του.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε ύστερα από απαίτηση της γνωστής Οικογένειας με το πατροπαράδοτο ιστορικό σε τέτοιες επεμβάσεις, αποκαλύπτοντας άλλη μια φορά ότι η δικαιοσύνη ενεργεί πάγια ως πειθήνια θεραπαινίδα των ισχυρών, όταν δεν λειτουργεί ως πλυντήριο για το ξέπλυμά τους (π.χ. ΑΓΕΤ, Υποκλοπές, Ζίμενς, Οφ-σορ κλπ κλπ).

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε με τρόπο που θυμίζει σκοτεινές μεθόδους του βαθέος κράτους, για να εκφοβίσουν, να εκβιάσουν και τελικά να εξοντώσουν επιδεικτικά οποιονδήποτε εισαγγελέα τολμήσει να πιστεύει ότι μπορεί να κρίνει έντιμα, ανεξάρτητα από πιέσεις και εκβιασμούς.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης που εξακολουθεί, παρά τις παλιές διακηρύξεις, να διατηρεί το εισαγγελικό βέτο που καταργεί ουσιαστικά τη Συμβούλιο της Φυλακής.

Επειδή για μια φορά ακόμη επανέρχεται η απαίτηση να υποβάλω δήλωση μετανοίας, αποκηρύσσοντας την προσωπική μου διαδρομή.

Επειδή όλα αυτά υπερβαίνουν το απλό ζήτημα μιας άδειας, στοχεύοντας στον πυρήνα της συνείδησης του πολιτικού κρατούμενου και στην προσωπική του αξιοπρέπεια. Και για εμάς αυτή είναι η απαράβατη κόκκινη γραμμή μας.

Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων.

Για όλα αυτά, σε όλα αυτά, απαντώ με αυτό που αντιστοιχεί στον πολιτικό κρατούμενο.

Από την Τετάρτη 30 Μαΐου ξεκινώ απεργία πείνας με αιτήματα:

α) Κανονική τακτική άδεια
β) Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News