487
O Γούντι Αλέν στις Κάννες το 2015. | EPA/IAN LANGSDON

Τα παιδιά του Γούντι Αλεν «σφάζονται» για την τιμή του

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 16:35
O Γούντι Αλέν στις Κάννες το 2015.
|EPA/IAN LANGSDON

Τα παιδιά του Γούντι Αλεν «σφάζονται» για την τιμή του

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 16:35

Εξελίξεις στο πολύκροτο σίριαλ «Η οικογένεια του Γούντι Αλεν», που συντηρεί αμείωτο το παρακαλλιτεχνικό ενδιαφέρον στο Χόλιγουντ: ο Μόζες Φάροου, υιοθετημένος γιος του Γούντι Αλεν και της Μία Φάροου, υπερασπίζεται τον πατέρα του όσον αφορά τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικών επιθέσεων τους οποίους έχει εκτοξεύσει η κόρη του καλλιτέχνη, η Ντίλαν.

Οπως γράφει ο Guardian, ο γιος λέει ότι δεν μπορεί πλέον να παραμένει σιωπηλός σχετικά με αυτές τις κατηγορίες της αδελφής του. Ο Μόζες διατείνεται ότι η αδελφή του εκβιάστηκε ή χειραγωγήθηκε ώστε να κατηγορήσει τον πατέρα της.

Χωρίς να φειδωλεύεται τις λέξεις του –ο Μόζες «πόσταρε» ένα μακρυνάρι 5.000 λέξεων-, ανέλυσε όσα έχει ήδη πει κατά της μάνας του, δηλαδή ότι τον έδερνε, όπως και τα άλλα παιδιά της, ότι ήταν αυταρχική και ότι αυτή είναι ο άνθρωπος που καθοδήγησε την κόρη της, την Ντίλαν, να καταγγείλει τον πατέρα της Γούντι Αλεν. «Η ζωή υπό την ίδια στέγη με τη μάνα μας ήταν ανυπόφορη».

«Απίστευτα ανακριβείς και παραπλανητικές ήταν οι επιθέσεις στον πατέρα μου» έγραψε ο Μόζες στο κείμενό του υπό τον τίτλο «Ενας γιος τα λέει έξω από τα δόντια», διευκρινίζοντας συγχρόνως ότι ουδόλως τον απασχολεί η δημοσιότητα, αλλά η απόδοση δικαιοσύνης, αφού «εκείνος συνεχίζει να υφίσταται τις κατηγορίες για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε».

Το 2014 η Ντίλαν συνέταξε μια «ανοιχτή επιστολή» με σκοπό τη δημόσια καταγγελία του πατέρα της για σεξουαλική κακοποίησή της στην ηλικία των 7 ετών. Ο αμερικανοεβραίος καλλιτέχνης αρνήθηκε, φυσικά, ότι παρενόχλησε την ίδια του την κόρη. «Το θέμα είχε ερευνηθεί τότε, τα συμπεράσματα ήταν κρυστάλλινα, και εγώ δεν έχω κανένα ενδιαφέρον πλέον γι’ αυτήν την υπόθεση» είχε δηλώσει ο ίδιος στον Guardian το 2016. «Απόκαμα, αλλά πια δεν με επηρεάζει η όλη ιστορία ».

«Η Ντίλαν έμενε ατέλειωτες ώρες μόνη με τον Γούντι στο διαμέρισμά του, επί σειρά ετών, χωρίς ποτέ να κάνει έστω νύξη περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του. Πώς ξαφνικά έγινε παιδεραστής στην ηλικία των 56 ετών, και με τα μάτια των πάντων στραμμένα επάνω του;» Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο αδελφός αμφισβητεί την καταγγελία της αδελφής.

Η Ντίλαν απάντησε στον Μόζες με μία δήλωση: «Ο αδελφός μου είναι προβληματικός. Λυπάμαι τόσο που συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Προσπαθεί να αντιπαρέλθει μια αξιόπιστη καταγγελία ενήλικης γυναίκας και να αμφισβητήσει τη μάνα μου που μας στήριζε όλα τα αδέλφια».

Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της αδελφικής διένεξης, ο πάτέρας τους, ως καλλιτέχνης συνέχισε την επιτυχημένη του καριέρα, ωστόσο ως άνθρωπος αντιμετωπίζει τον σκεπτικισμό με το φούντωμα του σκανδάλου Γουάινσταϊν, από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι New York Times και ένας άλλος γιος του Γούντι Αλεν, ο Ρόναν, δημοσιοποίησαν έρευνες σχετικά με την «υπόθεση Γουάινσταϊν».

Ο Μόζες πέρσι τον Σεπτέμβριο εξέδωσε βιβλίο με τις καταγγελίες του, και τότε η Μία Φάροου είχε δηλώσει: «Ο Μόζες έκοψε τους οικογενειακούς δεσμούς, και το αυτό έπραξε και με την πρώην σύζυγό του την οποία εγκατέλειψε σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Είναι τόσο αποκαρδιωτικό αλλά και ακατανόητο ό,τι κάνει – ίσως το κάνει για να ευχαριστήσει τον Γούντι. Μας λείπει και τον αγαπούμε όλοι πολύ»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...