491
Η Μπέτυ Μπαζιάνα με τον σύντροφό της, Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα | SOOC

Πώς η Μπέτυ Μπαζιάνα έγινε τελικά διδάσκουσα στο Πολυτεχνείο

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2018, 10:59
Η Μπέτυ Μπαζιάνα με τον σύντροφό της, Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
|SOOC

Πώς η Μπέτυ Μπαζιάνα έγινε τελικά διδάσκουσα στο Πολυτεχνείο

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2018, 10:59

Εγινε… ρουσφέτι στην Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα; Αυτό είναι ένα ερώτημα που προκύπτει, εκ νέου, μετά τη γνωστοποίηση ότι η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα ανήκει πλέον και επίσημα στο μόνιμο Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Δευτέρα.

Η κυρία Μπαζιάνα διαθέτει, φυσικά, όλα τα προσόντα. Εχει διδακτορικό, έχει ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις, έχει αναγορευτεί από το περασμένο φθινόπωρο επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου.

Ως το καλοκαίρι του 2016, όμως, η οργανική θέση της Μπέτυς Μπαζιάνα στο εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα ήταν δασκάλα πληροφορικής σε Δημοτικό Σχολείο.

Εως τότε ίσχυε μόνο η πολυσυζητημένη απόσπασή της στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που είχε δρομολογηθεί τον Σεπτέμβριο του 2015, τον μήνα επανεκλογής του συντρόφου της στην πρωθυπουργία –«η κυρία Μπαζιάνα έχει κάνει αίτηση να διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και, πλέον, της κάνουμε εμείς την προσφορά να διδάξει, καθώς, πράγματι, διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα» διαβεβαίωνε, τότε, ο πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης.

Οσο η πρωθυπουργική σύντροφος δίδασκε στην Κοζάνη, το υπουργείο Παιδείας (επί Νίκου Φίλη) προωθούσε ειδική ρύθμιση  η οποία άνοιγε τον δρόμο σε μόνιμους εκπαιδευτικούς «ιδιαίτερα αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων» να μεταταγούν σε θέση κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στα ΑΕΙ. Τότε κάποιοι μιλούσαν για «φωτογραφική» ρύθμιση. Η κυρία Μπαζιάνα είχε τα τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα, όμως τα ίδια είχαν και πολλοί άλλοι συνάδελφοί της που δεν βρέθηκαν στα εργαστήρια του ΕΜΠ. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, μάλλον.

Η κυρία Μπαζιάνα δεν έμεινε σε αυτό. Αποσπασμένη ούσα στο ΕΜΠ, το επόμενο καλοκαίρι, τον Ιούνιο του 2017, έκανε αίτηση να διοριστεί στο μόνιμο διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος. Και με το ΦΕΚ 496/30-5-2017 όντως διορίστηκε μόνιμη. Και τώρα, μόλις 10 μήνες μετά, με νέο ΦΕΚ επισημοποιείται η μετατροπή της θέσης, η οποία έχει υπογραφεί από τον πρύτανη του ΕΜΠ Ιωάννη Γκόλια, από τον περασμένο Δεκέμβριο: από μόνιμη διοικητική υπάλληλος του ΕΜΠ, η κυρία Μπαζιάνα γίνεται μέλος του Ε.ΔΙ.Π. στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών του Πολυτεχνείου.

fek-peristera-mpaziannaΓράφει πιο συγκεκριμένα το ΦΕΚ 1225/02.04.2018:

«Ενταξη μονίμου υπαλλήλου, σε θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.).

»Η μόνιμη υπάλληλος του Ιδρύματος, Μπαζιάνα Περιστέρα του Αχιλλέα, σε οργανική θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π) και σε μόνιμη θέση της Α’ βαθμίδας, ΠΕ Κατηγορίας, του Τομέα «Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής» της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.

»Η ως άνω οργανική θέση ένταξης συνιστάται με μετατροπή της οργανικής θέσης που κατέχει.

(Αριθμ. βεβ. Γ.Δ.Ο.Υ. / Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων: 61/3.1.2018)».

Το ενδιαφέρον είναι ότι τον Ιούνιο του 2017, δηλαδή έναν μόλις μήνα μετά τον διορισμό της στη θέση του διοικητικού προσωπικού του ΕΜΠ, η κυρία Μπαζιάνα φρόντισε να υποβάλει αίτηση για να γίνει Ε.ΔΙ.Π. Τον Οκτώβριο του 2017, τριμελής επιτροπή ενέκρινε τη μετατροπή της οργανικής θέσης της. Τον Δεκέμβριο του 2017 υπέγραψε τη σχετική απόφαση ο πρύτανης κ. Γκόλιας. Και τη Μεγάλη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018, επισημοποιήθηκε η νέα θέση της κυρίας Μπαζιάνα.

Κάποιοι τώρα βάζουν στοίχημα για το πότε η θέση Ε.ΔΙ.Π. θα μετατραπεί σε Δ.Ε.Π (Διδακτικό-Ερευνητικό Προσωπικό)…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...