432
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους | REUTERS/Carlos Barria

Σκανδαλοθηρική εφημερίδα αγόρασε και «έθαψε» πληροφορία για εξώγαμο του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2018, 07:32
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους
|REUTERS/Carlos Barria

Σκανδαλοθηρική εφημερίδα αγόρασε και «έθαψε» πληροφορία για εξώγαμο του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2018, 07:32

Η αμερικανική εβδομαδιαία σκανδαλοθηρική εφημερίδα National Enquirer κατέβαλε 30.000 δολάρια σε πρώην πορτιέρη του Πύργου Τραμπ, ο οποίος διαβεβαίωνε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποκτήσει μυστικά παιδί με υπάλληλό του.

Η πληροφορία, που ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο περιοδικό New Yorker.

Ο αρχισυντάκτης του ταμπλόιντ Ντίλαν Χάουαρντ είχε αναφερθεί στην πληρωμή σε άρθρο του στο Radar Online, ιστότοπο που ανήκει στον όμιλο ΑΜΙ που τυπώνει την National Enquirer.

Σε ερώτηση από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο AMI αρνήθηκε ότι έγινε ποτέ τέτοια πληρωμή.

Ωστόσο, το New Yorker, επικαλούμενο έξι πηγές προσκείμενες στον AMI που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, έγραψε πως αφού αγόρασε την αποκλειστικότητα της πληροφορίας, η National Enquirer επέλεξε σκόπιμα να μην τη δημοσιεύσει ποτέ.

Ο όμιλος διέψευσε τη συγκεκριμένη εκδοχή των γεγονότων με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε έχει αγοράσει την αποκλειστικότητα μιας πληροφορίας με σκοπό να τη θάψει.

Η απόφαση να μη δημοσιευθεί η πληροφορία για το παιδί, ένα κορίτσι που με βάση τις πληροφορίες σήμερα θα είναι 29 ετών, ελήφθη έπειτα από έρευνα που έδειξε ότι δεν ήταν «αξιόπιστη», κατά τον AMI.

Ο συντάκτης του άρθρου που δημοσιεύθηκε στο New Yorker, ο Ρόναν Φάροου, γιος του Γούντι Άλεν και της Μία Φάροου, σημειώνει πως δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πράγματι απέκτησε μυστικά παιδί με υπάλληλό του.

Ο Φάροου είναι ο συγγραφέας του ενός από τα δύο άρθρα που οδήγησαν στο ξέσπασμα του σκανδάλου του Χάρβεϊ Γουάινστιν τον Οκτώβριο.

Στο άρθρο του New Yorker σημειώνεται, με βάση όσα είπαν έξι πηγές προσκείμενες στον AMI, πως παρά τη διαβεβαίωση του ομίλου περί του αντιθέτου, η πρακτική catch-and-kill είναι εξαιρετικά συνηθισμένη σε αυτόν. Ο όρος παραπέμπει στην εξασφάλιση των αποκλειστικών δικαιωμάτων μιας πληροφορίας με μοναδικό σκοπό να μη δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του AMI Ντέιβιντ Πέκερ είναι φίλος του Ντόναλντ Τραμπ και έχει κάνει επανειλημμένα χάρες στον σημερινό πρόεδρο.

Στα μέσα Φεβρουαρίου το New Yorker είχε αναφερθεί στην υπόθεση της άλλοτε playmate του περιοδικού Playboy, της Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, που είπε πως έλαβε 150.000 δολάρια από τη National Enquirer τον Αύγουστο του 2016 με αντάλλαγμα να αφηγηθεί αποκλειστικά στην ταμπλόιντ λεπτομέρειες για την υποτιθέμενη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ. Κατά το περιοδικό ο AMI είχε αποφασίσει να μη δημοσιεύσει ποτέ τη μαρτυρία της, για να προστατεύσει τον μεγιστάνα.

Ο δικηγόρος Μάικλ Κόεν, ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του προέδρου των ΗΠΑ, έχει παραδεχθεί πως κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, κατά κόσμο Στέφανι Κλίφορντ, για να αγοράσει τη σιωπή της για σεξουαλική συνεύρεση που λέει πως είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει διαψεύσει πως είχε οποιαδήποτε σχέση με τη ΜακΝτούγκαλ ή την Κλίφορντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...