618
Αντε να ηρεμήσεις τον Πεπ... | REUTERS/Andrew Yates

Τι είπε ο -έξαλλος- Γκουαρντιόλα στον διαιτητή του αγώνα πριν αποβληθεί;

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 14:55
Αντε να ηρεμήσεις τον Πεπ...
|REUTERS/Andrew Yates

Τι είπε ο -έξαλλος- Γκουαρντιόλα στον διαιτητή του αγώνα πριν αποβληθεί;

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 14:55

Ηταν μια φάση που θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο βήμα για έναν ακόμα θρίαμβο του Πεπ Γκουαρντιόλα. Με το σκορ στο 1-0, η Μάνστεστερ Σίτι χρειαζόταν δύο ακόμα γκολ για να ισοφαρίσει το 3-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στην Λίβερπουλ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου λοιπόν, σε ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού, η μπάλα φτάνει τον Σανέ που την στέλνει στα δίχτυα. Πριν ακόμα ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών της Σίτι, ο επόπτης σηκώνει το σημαιάκι και μετά από συνεννόηση με τον διαιτητή του αγώνα, το γκολ ακυρώνεται.

(Ο Σανέ ήταν εκτεθειμένος όμως η μπάλα έφτασε σε αυτόν από τα πόδια αντιπάλου του και έτσι το γκολ έπρεπε να μετρήσει)

Ηταν μια λάθος απόφαση που έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα και ίσως στέρησε το δικαίωμα στην Σίτι να διεκδικήσει μέχρι τέλους μια επική πρόκριση. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες όπως αυτήν του Champions League. Ο Πεπ όμως δεν μπόρεσε να το ανεχτεί ούτε να το ξεπεράσει.

Soccer Football - Champions League Quarter Final Second Leg - Manchester City vs Liverpool - Etihad Stadium, Manchester, Britain - April 10, 2018 Manchester City manager Pep Guardiola gestures to referee Antonio Miguel Mateu Lahoz at half time REUTERS/Darren Staples

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου, ο Γκουαρντιόλα έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Ματέου Λαόθ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο ρέφερι να αναγκαστεί να τον αποβάλει. Ετσι, ο Πεπ είδε το δεύτερο ημίχρονο από τις εξέδρες του γηπέδου. Σε αυτό, όχι μόνο η ομάδα του δεν μπόρεσε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα αλλά υπέστη μια ακόμα ήττα με σκορ 1-2.

Ο Καταλανός προπονητής της Σίτι ανέφερε στις δηλώσεις του πως ο Λαόθ είναι ένας ιδιαίτερος διαιτητής που του αρέσει να διαφοροποιείται, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της Λίβερπουλ και του Κλοπ, χρησιμοποιώντας και για τους δύο τη λέξη «top».

Ο Πεπ πάντως φαίνεται πως έχει προηγούμενα με τον ισπανό διαιτητή Λαόθ. Ο προπονητής της Σίτι παραδέχτηκε ότι είχε προειδοποιήσει τους παίκτες του για τον ρέφερι αφού την προηγούμενη χρονιά ο ίδιος διαιτητής δεν είχε καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Σίτι στον αγώνα με την Μονακό για την φάση των «16» του Champions League. Η Σίτι είχε αποκλειστεί από την γαλλική ομάδα αφού είχε ηττηθεί στην ρεβάνς με σκορ 3-1.

Συγκεκριμένα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε:

«Είπα του διαιτητή ότι ήταν γκολ, ο Μίλνερ πάσαρε στον Σανέ και γι’ αυτό του είπα πως ήταν γκολ, γι’ αυτό με απέβαλε. Θα ήταν διαφορετικό να πάμε στο ημίχρονο με το 2-0. Δεν τον προσέβαλα, του είπα ‘Ματέου, είναι γκολ’. Ο Ματέου Λαόθ είναι ιδιαίτερος διαιτητής. Τον γνωρίζω από την Ισπανία. Εγώ ήμουν ευγενικός και σωστός. Είναι όμως ιδιαίτερος τύπος, του αρέσει να είναι διαφορετικός, ιδιαίτερος. Όταν όλοι βλέπουν κάτι, αυτός θα δει το αντίθετο. Ήταν υπερβολικό να με αποβάλει γιατί δεν του είπα κάτι κακό».

«Στο δεύτερο ημίχρονο μετά το γκολ του Σαλάχ, που ήταν εξαιρετικό, έπρεπε να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζαμε»

«Το πρώτο γκολ στο Άνφιλντ με τον Σαλάχ ήταν οφσάιντ. Τέτοια πράγματα σε αυτά τα παιχνίδια παίζουν μεγάλο ρόλο».

2018-04-10T203015Z_477642872_RC17AC76A430_RTRMADP_3_SOCCER-CHAMPIONS-MCI-LIV

«Θέλω να πω πάντως πολλά συγχαρητήρια στη Λίβερπουλ για την πρόκριση και ελπίζω να υπερασπιστούν το αγγλικό ποδόσφαιρο στα ημιτελικά. Είναι μια κορυφαία ομάδα κι έχουν έναν κορυφαίο προπονητή. Τους αξίζει να βρίσκονται στην τετράδα».

«Εμείς είχαμε δέκα υπέροχους μήνες και ήμασταν εξαιρετικοί. Πρέπει να αναρρώσουμε ψυχολογικά για τα έξι τελευταία παιχνίδια της Premier League».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...