217
|

Βίντεο με τους Οκτώ «θυμήθηκε» η Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2018, 13:12

Βίντεο με τους Οκτώ «θυμήθηκε» η Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2018, 13:12

Υστερα από 20 μήνες και αφού η ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη οριστικά για τη μη έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα, η Αγκυρα εμφάνισε ξαφνικά ένα «επιβαρυντικό» βίντεο: σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές είναι οι Οκτώ και στο βίντεο καταγράφονται οι κινήσεις τους λίγα λεπτά προτού φύγουν με ελικόπτερο για την Ελλάδα.

Στο βίντεο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές αρχές, διακρίνονται οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί, λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, να προχωρούν στους διαδρόμους του στρατοπέδου προκειμένου να πάρουν το ελικόπτερο για την Ελλάδα. Μάλιστα, τρεις από αυτούς φαίνεται να κρατούν πιστόλι.

Στη συνέχεια του βίντεο βλέπουμε την εισβολή των δυνάμεων Ασφαλείας στο ίδιο στρατόπεδο.

Η χρονική συγκυρία δεν μπορεί να προσπεραστεί. Η Ελλάδα βρίσκεται «ανοιχτή» στις ορέξεις του Ταγίπ Ερντογάν με το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται εδώ και δύο εβδομάδες στην Ανδριανούπολη για παράνομη είσοδο στην Τουρκία. Και μολονότι οι δύο υποθέσεις δεν μπορούν να σχετίζονται, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι η Αγκυρα μπορεί να χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης προς την Αθήνα τους δύο έλληνες κρατούμενους.

Οπως αναφέρουν οι τουρκικές Αρχές, τα πρόσωπα των οκτώ τούρκων αξιωματικών έχουν αναγνωριστεί.

Σημειώνεται ότι αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να εξεταστεί το τρίτο αίτημα της Τουρκίας -με νέα στοιχεία- για την έκδοσή τους, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν ενεργά στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...