645
«Οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή, προσιδιάζουν σε μαφιόζικες μεθόδους και παρακρατικούς μηχανισμούς», επανέλαβε o κ. Παπαγγελόπουλος με αφορμή τη σχετική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού. | ΙΝΤΙΜΕnews

Επίθεση Παπαγγελόπουλου σε Σαμαρά και καβγάς με Γεωργιάδη

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 14:25
«Οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή, προσιδιάζουν σε μαφιόζικες μεθόδους και παρακρατικούς μηχανισμούς», επανέλαβε o κ. Παπαγγελόπουλος με αφορμή τη σχετική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού.
|ΙΝΤΙΜΕnews

Επίθεση Παπαγγελόπουλου σε Σαμαρά και καβγάς με Γεωργιάδη

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 14:25

Η επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του (μηνυτή του) Αντώνη Σαμαρά, μονοπώλησε την ομιλία  του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Βουλή.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος καταλόγισε παράλογη εμμονή στον πρώην πρωθυπουργό και φαντασία που αγγίζει τα όρια της παράνοιας, κάνοντας λόγο για μεθόδους και τακτικές παρακράτους.

Χαρακτήρισε εσφαλμένη την υπερασπιστική τακτική του κ. Σαμαρά και «φασίζουσα νοοτροπία και μέγιστη δημοκρατική εκτροπή» τις απειλές ότι τον βάλει φυλακή. «Τι εννοεί ο Σαμαράς όταν λέει ότι θα μας πάει ως το τέλος; Ελπίζω να μην εννοεί την φυσική μας εξόντωση. Με τις τοποθετήσεις αυτές και τις απειλές αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη. Ακόμη και μια γλάστρα να πέσει στο κεφάλι δικαστικών… ξέρετε τι θα συμβεί», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Η επιχείρηση τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν μάρτυρες, δικαστές, ακόμη και τον πρωθυπουργό της χώρας», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, συμπληρώνοτνας ότι «κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι αντιδράσεις τους δεν τους βοηθούν καθόλου». «Υπάρχει λογικός άνθρωπος που μπορεί να σκεφτεί ότι για διεθνές σκάνδαλο εγώ ως εκτελεστικός βραχίονας Τσίπρα εκτελώ τέτοια σκευωρία. Αν συμβαίνει αδικούμε ως αναπληρωτής υπουργός, πρέπει να αναλάβω επικεφαλής του FBI», ήταν η ειρωνική αναφορά του.

Στην αρχή της ομιλία του, ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο αδίκημα της απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ η πράξη της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί γιατί δεν γίνεται κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων αλλά επ’ ευκαιρία αυτών.

«Το τεκμήριο αθωότητας είναι θεσμική εγγύηση της Δικαιοσύνης. Ωε εισαγγελέας το τήρησα με ευλάβεια. Θα προσπαθήσω και σήμερα να το κάνω μολονότι τα ανήθικα ψέματα κάποιον με έχουν εξοργίσει. Αρωγό μου έχω και την ιδιαίτερη εκτίμηση για ορισμένους εκ των εμπλεκομένων και θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα εις βάρος τους. Αλλά ακόμα και αν προκύψει εγώ δεν θα πω κάτι εναντίον τους. Άφιλος δεν υπήρξα ποτέ», ανέφερε στην ομιλία του αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

«Το τεκμήριο της  αθωότητας όμως», παρατήρησε,  «κατακρεουργήθηκε από τον Σαμαρά με την μήνυση εναντίον του Πρωθυπουργού και εμού» και χαρακτήρισε αστείες τις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρώην πρωθυπουργός. «Όλα» είπε, «γίνονται για εκφοβισμό. Αντιλαμβάνομαι την δυσχερή θέση και εύχομαι ειλικρινά να αποδειχθούν αθώοι όλοι».

Σε άλλο σημείο της ομιλία του, ο κ. Παπαγγελόπουλος κατηγόρησε ανοικτά τον κ. Σαμαρά ότι «χρησιμοποιεί και σήμερα το Μακεδονικό ως άλλοθι, όπως έπραξε και το 1993 για να ρίξει την τότε κυβέρνηση», κάνοντας μάλιστα επίκληση στους «αγνούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας», οι οποίοι όπως είπε, «πρέπει να σκεφτούν τα κίνητρα του κ. Σαμαρά γιατί δημιουργεί προβλήματα στην παράταξή του».

«Οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή, προσιδιάζουν σε μαφιόζικες μεθόδους και παρακρατικούς μηχανισμούς», επανέλαβε με αφορμή τη σχετική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας Παπαγγελόπουλου, τον λόγο πήρε ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου που επανέλαβε το αίτημα να ανοίξουν τα τηλέφωνα του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης ώστε να βγουν στο φως οι επικοινωνίες που -όπως κατήγγειλε- είχε με την εισαγγελέα Τουλουπάκη την περίοδο πριν από την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή

«Ανοίξτε τις τηλεφωνικές σας συνδιαλέξεις και θα δείτε ότι και από τα κινητά σας και από τα σταθερά σας μήνες μιλούσατε τους τελευταίους τρεις μήνες», είπε ο κ. Αθανασίου προκαλώντας τα σχόλια των βουλευτών.  «Δεν τους παρακολουθούσε κανείς. Τους άκουγαν. Και οι γραμματείς του Πρωτοδικείου τους άκουγαν», έσπευσε να διευκρινίσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στις κατηγορίες των κυβερνητικών βουλευτών.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως δεν είχε καμιά αρμοδιότητα ο κ. Παπαγγελόπουλος να λάβει έστω και μερική γνώση της δικογραφίας για τη Novartis πριν φτάσει ο φάκελος στη Βουλή και, εξοργισμένος, τον κατηγόρησε για αθέατες επαφές με την εισαγγελέα Διαφθοράς.

«Δώστε άδεια να ανοίξουν τα τηλέφωνά σας. Τότε θα αποδειχθεί ότι μιλάγατε 25 φορές την ημέρα με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Θα ανοίξουν, έτσι κι αλλιώς, τα τηλέφωνά σας και τότε θα πάτε φυλακή», φώναξε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Απαντώντας, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι «δεν φοβάται τίποτα» και όταν έρθει στη Βουλή η μήνυση σε βάρος του θα ζητήσει να γίνει προανακριτική και να ανοίξουν τα τηλέφωνα γιατί δεν έχει να κρύψει κάτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...