300
Ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται να ελέγχεται για το ντιλ με τους Σαουδάραβες | Nikos Libertas / SOOC

Μετά τη Novartis στη Βουλή και η δικογραφία για την υπόθεση με τους Σαουδάραβες του Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 16:50
Ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται να ελέγχεται για το ντιλ με τους Σαουδάραβες
|Nikos Libertas / SOOC

Μετά τη Novartis στη Βουλή και η δικογραφία για την υπόθεση με τους Σαουδάραβες του Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 16:50

Μετά τη Novartis, οι Σαουδάραβες του Πάνου Καμμένου. Λίγες ώρες αφότου η Βουλή παρέλαβε τη δικογραφία για την υπόθεση του ελβετικού φαρμακευτικού κολοσσού, τον ίδιο δρόμο φαίνεται ότι παίρνει και ο αντίστοιχος φάκελος που αφορά στις ευθύνες του υπουργού Αμύνης και προέδρου των Ανεξ. Ελλήνων στην πώληση αμυντικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, η σχετική δικογραφία θα φθάσει στη βουλή πιθανότατα αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Ιωάννα Μάνδρου, η δικογραφία διαβιβάζεται από την εισαγγελία Διαφθοράς αμελλητί στη Βουλή, βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας. Η δικογραφία εκτός από τα δημοσιεύματα περιέχει ακόμη και μια μαρτυρική κατάθεση ενώ ο φερόμενος ως μεσάζοντας Βασίλειος Παπαδόπουλος δεν εντοπίστηκε προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Η εισαγγελική έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση «σκόνταψε» στο όνομα του υπουργού Εθνικής Αμυνας και ως όφειλαν οι εισαγγελικές αρχές διαβιβάζουν τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή.

Κατά ειρωνικό τρόπο ο κ. Καμμένος με αφορμή την υπόθεση της Novartis, ανήρτησε στο Twitter το τραγούδι «Αντιλαλούν οι φυλακές» του Μάρκου Βαμβακάρη.

Η υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, πρωτοβουλία του κ. Καμμένου, είχε μπει στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Διαφθοράς με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία είχε παραγγείλει στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίμαχη πώληση.

Ως γνωστόν το υπουργείο Αμυνας ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το Ριάντ για τη μεταφορά βλημάτων που χρησιμοποιούνται από άρματα μάχης στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Οι συζητήσεις αφορούσαν στην πώληση 300.000 βλημάτων 105 mm από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία, με εκτιμώμενη αξία το ποσό των 66 εκατ. ευρώ. Το υλικό θα χρησιμοποιούνταν από τη σαουδαραβική κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη, που έχουν ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...