178
Ο Τόμας Βίζερ αποχωρεί. Και για αυτόν η θητεία του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς σφραγίστηκε από την ελληνική περιπέτεια | Reuters

Με «Ζορμπά» και ούζο αποχαιρέτησαν τον Τόμας Βίζερ οι Βρυξέλλες [video]

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 09:53
Ο Τόμας Βίζερ αποχωρεί. Και για αυτόν η θητεία του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς σφραγίστηκε από την ελληνική περιπέτεια
|Reuters

Με «Ζορμπά» και ούζο αποχαιρέτησαν τον Τόμας Βίζερ οι Βρυξέλλες [video]

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2018, 09:53

Φαίνεται ότι για όλους τους ευρωπαίους αξιωματούχους η ελληνική κρίση έχει στιγματίσει –ή σφραγίσει, εξαρτάται από ποια οπτική γωνία το βλέπει κανείς– την καριέρα τους. Μετά τις δηλώσεις του πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι έχει κρατημένο ένα μπουκάλι ούζο και θα το πιει όταν βγει η Ελλάδα από το πρόγραμμα διάσωσης, ήρθε η σειρά του Τόμας Βίζερ, απερχόμενου επικεφαλής του EuroWorking Group, να μας αποχαιρετήσει με ελληνικό χρώμα.

Ο αυστριακός αξιωματούχος προσήλθε για την τελευταία του συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής, ενώ στο πόντιουμ τον περίμενε –τι άλλο;– ένα μπουκάλι ούζο.

Ο Βίζερ εισήλθε στην αίθουσα ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν συρτάκι –η εμβληματική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από τον «Ζορμπά»– και ενώ προχωρούσε προς το πόντιουμ, είδε άλλη μια έκπληξη από τους συνεργάτες του. Εκεί τον περίμεναν κρασιά από την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο, ιρλανδέζικο ουίσκι αλλά και ελληνικό ούζο, ένα ποτό δηλαδή από κάθε χώρα που μπήκε σε «πρόγραμμα διάσωσης» κατά την διάρκεια της θητείας του.

Ο Βίζερ αποχωρεί συνταξιοδοτούμενος. Θα τον διαδεχθεί ο Ολλανδός Χανς Φλάιμπριφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...