203
O Κώστας Καραμανλής σε μια από τις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του. Σε 25λεπτη συνομιλία του με εκπροσώπους των Ενώσεων αναφέρθηκε και στη δήλωσή του πως δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σκοπιανό: Τι είπαν οι απόδημοι για τη συνάντηση με τον Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 11:58
O Κώστας Καραμανλής σε μια από τις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του. Σε 25λεπτη συνομιλία του με εκπροσώπους των Ενώσεων αναφέρθηκε και στη δήλωσή του πως δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Σκοπιανό: Τι είπαν οι απόδημοι για τη συνάντηση με τον Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 11:58

Ο Μάθιου Νίμιτς μπορεί να προετοίμασε την κοινή γνώμη στην Ελλάδα ότι το νέο όνομα της ΠΓΔΜ θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», τα μηνύματα ωστόσο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τους εκπροσώπους των Παμμακεδονικών Οργανώσεων ανά τον κόσμο, δεν μεταφέρθηκαν παρά μόνο εν μέρει.

Ο πρώην Πρωθυπουργός είδε τους εκπροσώπους των Οργανώσεων τη Δευτέρα, στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη.

Όπως είπε στα Παραπολιτικά 90,1, η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, «ο κ. Καραμανλής μας άκουσε και δεν μας απέτρεψε από το να διοργανώσουμε συλλαλητήρια». «Οι θέσεις μας», πρόσθεσε, «είναι σαφείς και ξεκάθαρες, δεν δεχόμαστε ο όρος Μακεδονία και τα παράγωγά του να περιέχονται στην ονομασία των Σκοπίων».

Η κυρία Γκατζούλη απέφυγε να συζητήσει αν ο πρώην πρωθυπουργός πήρε θέση επί της ουσίας του ζητήματος.

Στον ίδιο άξονα κινήθηκε, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση και ο Παναγιώτης Μπαλτατζής, γενικός γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και πρώην αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, περιοριζόμενος να θυμίσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είπε προ ημερών ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.

Στη ραδιοφωνική της συνέντευξη η κυρία Γκατζούλη επιτέθηκε στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη,  χαρακτηρίζοντας κατάπτυστα όσα λέει για το ζήτημα της ονομασίας.

Διευκρίνισε τέλος ότι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις δεν ζήτησαν να δουν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...