157
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τρία στοιχεία για την αιφνιδιαστική καρατόμηση της διοίκησης του ΟΣΕ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 13:08

Τρία στοιχεία για την αιφνιδιαστική καρατόμηση της διοίκησης του ΟΣΕ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 13:08

Παύθηκαν από τα καθήκοντά τους ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιώργος Αποστολόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Πετράκης, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Χρήστου Σπίρτζη αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια λίγες ώρες μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο εξαιρείται ο ΟΣΕ από την υπαγωγή στο λεγόμενο «υπερταμείο» (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας).

Ενα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η απόφαση των Τσακαλώτου – Σπίρτζη έχει ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2017, ωστόσο αναρτήθηκε στη Διαύγεια έναν μήνα αργότερα.

Ενα δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η απόφαση των δύο υπουργών αιφνιδίασε κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις δημόσιες επιχειρήσεις και τα οποία είθισται να ενημερώνονται για αλλαγές στις διοικήσεις.

Και ένα τρίτο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η αιφνιδιαστική, όπως φαίνεται, καρατόμηση της διοίκησης του ΟΣΕ συμπίπτει χρονικά με τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου με τη διαχείριση του άχρηστου υλικού (σκραπ) του Οργανισμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...