248
Kαι ο Καμμένος να το δεχτεί, εγώ όρο «Μακεδονία» δεν ψηφίζω, ξεκαθάρισε ο βουλευτής | ΙΝΤΙΜΕnews

Κατσίκης: Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα είναι παρόντες στο συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 13:05
Kαι ο Καμμένος να το δεχτεί, εγώ όρο «Μακεδονία» δεν ψηφίζω, ξεκαθάρισε ο βουλευτής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κατσίκης: Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα είναι παρόντες στο συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 13:05

Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα των Σκοπίων, γιατί «τα εθνικά θέματα είναι αδιπραγμάτευτα».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος προσωπικά δεν πρόκειται να δεχθεί όρο «Μακεδονία» στην πρόταση για την αλλαγή της ονομασίας της γειτονικής χώρας, ακόμα και αν του το ζητήσει ο πρόεδρός του!

«Ξεκάθαρα λέμε, ότι ο όρος Μακεδονία σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου κι αν μεταφράζεται, είτε σε σύνθετη ονομασία είτε ως γεωγραφικός προσδιορισμός, δεν θέλουμε να υπάρχει… Για τον Πάνο Καμμένο τα εθνικά θέματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Αν όμως, υποθετικά, λέγαμε ότι δεχόταν το κόμμα τον όρο Μακεδονία ως παράγωγο, σύνθετη ονομασία κτλ, εγώ θα έλεγα “όχι”. Αλλά το κόμμα, όπως γνωρίζετε, έχει ήδη πάρει θέση», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε.

Ερωτηθείς για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κατσίκης ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι εκεί. «Θα πάρουμε μέρος στα συλλαλητήρια, θα είστε Θεσσαλονίκη και θα μας δείτε», δεσμεύθηκε, «θα είναι εκεί οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, στελέχη και θα προσπαθήσω να ανέβω κι εγώ».

Αναφορικά τέλος με τη στάση της Εκκλησίας, και τη δήλωση Ιερώνυμου «’Οχι’ στη λέξη Μακεδονία, ‘όχι’ όμως και στα συλλαλητήρια», ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος σχολίασε: «Ο κ. Ιερώνυμος, τον οποίο τιμούμε, έκανε μία προσωπική δήλωση αναφορικά με τα συλλαλητήρια, δεν σημαίνει όμως ότι όλη η Εκκλησία συμφωνεί και δεν θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια. Περιμένετε και θα δείτε…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...